קינוחים ומאפים מתוקים לא חייבים להיות לא בריאים. לקראת שבת, הנה מתכון למאפינס חמוציות מתוק ובריא שתוכלו להגיש בסוף הארוחה
מרכיבים ל-8 יחידות
3 בננות בשלות
¼ כוס סוכר חום
¼ כוס שמן קנולה
ביצה אחת בינונית
כפית תמצית וניל
כוס קמח מלא או קמח כוסמין
כפית אבקת אפייה
¾ כוס שיבולת שועל
½ כוס חמוציות
אופן ההכנה
מחממים מראש תנור ל-180 מעלות. בקערה גדולה מועכים את הבננות ומוסיפים את שאר המרכיבים מלבד החמוציות, עד ליצירת בלילה אחידה. לאחר שהבלילה אחידה מוסיפים את החמוציות ומערבבים היטב שוב. משמנים תבנית מאפינס ומוזגים את הבלילה, אך לא עד הסוף (כי המאפינס יתפחו). אחרי שהתנור התחמם מכניסים את התבנית ל-20 דק, מוציאים ומניחים להתקרר מעט.
המתכון באדיבות הדיאטנית הקלינית תמר ידין, יועצת לחברת הרבלייף.
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים