מבזקים
סרוגים

במשמרת של בן גביר: פרש דורס מפגין בכרם שלום. צפו

למרות שאיתמר בן גביר משמר כשר לביטחון לאומי, נראה כאילו חזרנו לימי אוסלו. פרש משטרה דרס מפגין של ארגון צו 9 שניסה לחסום את כניסת המשאיות לרצועת עזה והעיף אותו באוויר. צפו

אריה יואלי | חדשות סרוגים
כ"א שבט התשפ"ד
במשמרת של בן גביר: פרש דורס מפגין בכרם שלום. צפו
במשמרת של בן גביר: פרש דורס מפגין בכרם שלום. צפו צילום: צילום: יוסף יצחק דה ברסר

במשמרת של בן גביר. יום של הפעלת כוח מצד המשטרה נגד המפגינים שביקשו לחסום את המשאיות לרצועת עזה.

כארבעים מפגינים נעצרו במחאה מול טורי המשאיות שנכנסות לרצועת עזה ומעבירות סיוע לחמאס בזמן המלחמה. אלוף פיקוד הדרום ירון פינקלמן הוציא צו שטח צבאי סגור לכל איזור מעבר כרם שלום, והלילה הרחיב אותו גם למעבר ניצנה המרוחק כ-40 ק"מ דרומה משם.

לפי עדויות מהשטח, המשטרה השתמשה בכוח רב, שלא זכור שנים בהפגנות ימין. כולל שימו בפרשים ובכוחות יס"מ. באחד המקרים דרס פרש אדם ופשוט העיף אותו.

פרש דורס מפגין בכרם שלום

ארגון חוננו דיווח על 40 עצורים בהפגנות בכרם שלום ובמעבר ניצנה, בהם גם יהודה די, ששכל את אמו לאה (לוסי) ואחיותיו רינה ומאיה הי"ד שנרצחו בפיגוע בצומת חמרה בפסח האחרון.

עתירה: לבטל את חסימת המפגינים במעבר כרם שלום
עתירה: לבטל את חסימת המפגינים במעבר כרם שלוםצילום: עתירה: לבטל את חסימת המפגינים במעבר כרם שלום

בינתיים הגישו ראש מועצת קרית ארבע אליהו ליבמן שבנו חטוף בעזה וההורים השכולים הרצל ומירב חג'אג' ואיש התקשורת יעקב סלע, עתירה לבטל את צו השטח הצבאי הסגור משום שניתן מטעמים פוליטיים.

לטענת העותרים, המחאה בה נטלו חלק לא סיכנה איש, לא המיטה אסון ואין כל הצדקה למנוע אותה, לבטח לא בצעד דרקוני כ"כ של סגירת שטח נרחב כפי שעשה אלוף פיקוד הדרום. ״השנה שקדמה לפרוץ המלחמה התאפיינה בכך ששגרת יומם של אזרחי ישראל נסובה סביב המחאה האינטנסיבית נגד מדיניות הממשלה. חסימות צירי תנועה מרכזיים ואלימות ברחובות היו מנת חלקן של ההפגנות (לכל הפחות בחלקן). האם ראינו את מפקדי הצבא מוציאים צו שטח סגור לאזורי המחאה האלימה?! לכל היותר המשטרה פעלה באופן כזה או אחר לפינוי המפגינים האלימים מהכבישים, לרוב בחוסר יעילות וחוסר מוטיבציה מופגנים, אך מעולם לא ננקטה פעולה של הוצאת צו כלשהו שאסר את הגעת כלל המפגינים למקום. בכל מקרה הטיפול בהפגנות מהסוג הזה אינו מסור לידיו של המפקד הצבאי והשימוש בתקנות ההגנה למטרת מסמוס מחאה ציבורית הוא פסול בתכלית״.

לבסוף טוענים העותרים כי ״מעבר לשימוש הפסול בדבר החקיקה של תקנות ההגנה אנו סבורים כי לשם טיפול בהפגנות יש להעדיף את המשטרה אשר החובה לדאוג להשלטת הסדר הציבורי הוא בסמכותה ובאחריותה, שכן השימוש בחיילי צה"ל נגד אזרחי המדינה נוגע בעצבים הרגישים של החברה״.

איתמר בן גביר אלימות משטרתית כרם שלום פרשים