על פי דיווחו של הכתב הפוליטי עמית סגל בחדשות N12, שר הביטחון יואב גלנט הניח בפני הממשלה הצעה דרמטית, שתקדים משמעותית את הבחירות הבאות.

על פי ההצעה, שנחשפה על ידי הפרשן עמית סגל, שר הביטחון הניח הצעת פשרה בפני ממשלת האחדות המנהלת את המאמץ המלחמתי. בפשרה הציע שר הביטחון כי הממשלה תקבע, בחוק או בדרך מוסכמת אחרת, כי הכנסת תתפזר ויוכרזו בחירות בדיוק חצי שנה מרגע סיום במלחמה, ותוך שנתיים במקסימום.

הצעה שכזו מקצרת אוטומטית את חייה של הממשלה הנוכחית, כאשר הבחירות הבאות במידה ולא יהיו שינויים אמורות להתרחש עוד מעל לשנתיים וחצי, בעוד על פי הצעתו של גלנט הממשלה תתפרק בעוד שנתיים באופן מקסימאלי. כשבמידה והמלחמה תסתיים מוקדם יותר הממשלה תתפזר תוך חתי שנה מיום סיום המלחמה.

מהרגע שמונה גלנט לתפקיד שר הביטחון נרשמו חיכוכים בינו לבין שאר ממשלת הימין, כאשר גלנט התעקש לפעול בנושאים רבים לבדו וללא התחשבות בציבור בוחריו או שותפיו הקואליציוניים, כאשר השיא הגיע עם הניסיון של ראש הממשלה נתניהו לפטרו בזמן שפעל לטרפד את קידום הרפורמה המשפטית. כעת נראה כי שר הביטחון החליט שוב להתעלם מבוחריו ושותפיו ולפעול בדרכו שלו.

מהליכוד נמסר בתגובה לפרסומים כי: "לא התקבלה שום הצעה כזאת מהשר גלנט. המועד לבחירות כבר נקבע בחוק".