ראש ממשלת קטאר, מוחמד בן ג'אסם אאל ת'אני, התייחס הערב (שני) לדיווחים על מתווה חדש לעסקת חטופים ואמר כי ישנה "התקדמות בשיחות בהשוואה ללפני כמה שבועות". עוד אמר במהלך ביקורו בוושינגטון כי "אתמול נרשמה התקדמות טובה כדי להניח בסיס להמשך הדרך".

בדבריו אאל ת'אני גם אישר כי חמאס ירד מהדרישה להביא להפסקה מוחלטת של הלחימה בעזה כתנאי לשיחות על עסקת החטופים. "הייתה דרישה של חמאס להפסקת אש לפני ההגעה להסכם, לדעתי עברנו מהדרישה הזו" אמר. "אנחנו מקווים שהשלב הנוכחי של השיחות יוביל להפסקת אש קבועה ברצועת עזה בעתיד". עם זאת, ראש הממשלה הדגיש כי "ההסלמה ברצועה לא תוביל להתקדמות בנוגע להחזרת החטופים".

כאמור, מוקדם יותר היום דווח כי ישראל הסכימה לעסקה שהוצעה על ידי המתווכים בפגישה שנערכה אמש בפריז, כשכעת הטיוטה תוגש לחמאס שתחליט האם להסכים לעסקה ולהביא לשחרור החטופים. לפי הדיווח, העסקה שהוצעה תכלול שחרור של כל החטופים בפעימות, שיהיו מלוות בהפוגות בלחימה והכנסת סיוע הומניטארי לרצועת עזה. עוד נאמר כי העסקה תכלול גם שחרור של מחבלים פלסטינים, כפי שנעשה גם בעסקה הקודמת.

בהמשך דווח כי העסקה תכלול 45 ימי הפוגה תמורת 35 חטופים בשלב הראשון. 100-250 מחבלים לכל חטוף, לרבות רוצחים כבדים – 4000-5000 משוחררים סה"כ, שיהיה המספר הגבוה בהיסטוריה של מחבלים משוחררים בעסקאות. כמו כן, ינתן סיוע "הומניטרי" משמעותי.

עם זאת, בלשכת ראש הממשלה הכחישו את הדיווחים ואמרו כי "הדיווחים על העסקה אינם נכונים וכוללים תנאים שאינם מקובלים על ישראל. ממשיכים עד לניצחון המוחלט".