מבזקים
סרוגים

צה"ל בכרוז לתושבי עזה: "תתפנו למרכז הרצועה"

דובר צה"ל בערבית תא"ל אביחי אדרעי שיגר הודעה לתושבי מערב רצועת עזה כי עליהם להתפנות באופן מיידי מבתיהם לכיוון המקלטים שבדיר אל-בלח

צה"ל בכרוז לתושבי עזה: "תתפנו למרכז הרצועה"
צה"ל בכרוז לתושבי עזה: "תתפנו למרכז הרצועה" צילום: תושבי הרצועה (צילום: עבד רחים קטיב)

הפינוי נמשך: צה"ל הודיע הבוקר (שני) לתושבי השכונות ממערב לעיר עזה להתפנות לכיוון דיר אל-בלח.

בהודעה שהוציא דובר צה"ל בערבית נכתב, "קריאה לתושבים הממוקמים ממערב לעיר עזה בשכונות אלנסר, שייח' רדואן, מחנה אלשאטי, חולות צפון ודרום, אלסברה, שייח' עג'לין וטל אל-הווא – לבטחונכם, אנו קוראים לכם לפנות את אזורי הנוכחות שלכם באופן מיידי ולעבור דרך רחוב אל-ראשיד (אל-באהר) לכיוון המקלטים המוכרים בדיר אל-בלח".

כפי שפורסם מוקדם יותר כי בעקבות הירי והדיווחים כי חמאס מנסה לשקם את יכולותיו בצפון הרצועה, צה"ל יחזור לפעול בשטח. אמש שוגרה רקטה לעבר חוף אשקלון. על פי הדיווח הבוקר של דורון קדוש בגל"צ, בצה"ל שוקלים את האפשרות לבצע פשיטות חטיבתיות נרחבות באותן הנקודות בהן חמאס מנסה לשוב ולפעול.

בעקבות הירי אתמול: צה"ל יחזור לפעול בצפון הרצועה
בעקבות הירי אתמול: צהצילום: בעקבות הירי אתמול: צה

כמו כן, בצה"ל מעריכים כי קיים נתק מוחלט בין הנהגת חמאס הבכירה לפעילים שנותרו בצפון הרצועה. דוגמא לכך היא ההערכה כי לא מועברות פקודות בין המנהיגות לשטח הצפוני של הרצועה. הפעילות הצבאית שמתקיימת בצפון הרצועה מתבצעת על פי ההערכות על ידי מח"ט העיר עזה עז א-דין אלחדאד.

דיר אל בלח עזה צה"ל