חדשות

דיווח: זה אחוז המנהרות שנותרו לחמאס

ארבעה חודשים למלחמת חרבות ברזל, ובצה"ל ממשיכים לנטרל את איום המנהרות התת קרקעיות. על פי ההערכות, המלאכה רחוקה מאוד מסיום

דיווח: זה אחוז המנהרות שנותרו לחמאס
צילום: המנהרה בה שהו החטופים (דובר צה"ל)

רחוקים מהכרעה. העיתון האמריקני וול סטריט ג'ורנל מדווח הבוקר כי אחרי 114 ימי לחימה בעזה, כ-80% ממערך המנהרות של חמאס לא נפגעו.

עוד מדווח העיתון כי המהלך של צה"ל להציף את המנהרות במי ים לא הניב את התוצאות המצופות ובמקומות מסויימים קירות, דלתות נגד הצפה ומחסומים מנעו את הצפתן של המנהרות, מה שמעיד על הכנה מוקדמת של חמאס למהלך כזה.

בתוך כך, ביום שישי האחרון דווח כי במערכת הבטחון מעריכים כי בידי ארגון הטרור הרצחני נותר מלאי של מאות רקטות בלבד. על פי הדיווח של לילך שובל ב'ישראל היום', בתחילת הלחימה היו ברשות חמאס כ־20 אלף רקטות ופצצות מרגמה לטווחים שונים, רובן לטווחים קצרים. בארבע השעות הראשונות של מתקפת 7 באוקטובר שיגר חמאס כ־3,000 רקטות ופצצות מרגמה לשטח ישראל, ובסך הכל בכל תקופת הלחימה חדרו לשטח ישראל כ־9,000 רקטות.

השמדת תוואי מנהרות סביב שיפאא
השמדת תוואי מנהרות סביב שיפאא| צילום: השמדת תוואי מנהרות סביב שיפאא (צילום: דו"צ)

על פי ההערכות, לא מעט רקטות ששיגרו ארגוני הטרור בעזה נפלו בשטח הרצועה, ולפיכך מספר הרקטות ששוגרו בפועל גדול מ-9,000. בנוסף, הפעילות האינטנסיבית של לוחמי צה"ל ברצועה והשמדת מלאי הרקטות מהאוויר ומהיבשה פגע באופן משמעותי ביכולות השיגור מעזה לישראל.

תגובות

15
13
יהודה פיינגולד
28.01.24

שטויות של עתון האם הכתב היה וראה

12
רון
28.01.24

אז מה צהל עשה שם עד כה??? על איזה הישג הממשלה מדברת?

1
אם היית יודע ומבין מה בנו שם כל השנים, א
28.01.24

זה מה שנקרא פעולה כירורגית

2
ינון
29.01.24

הממשלה מחרטטת הממשלה מדברת על הישגים דמיוניים ומחורטטים, אנחנו לא עושים כלום לחמאס, הם עדיין אפילו לא קרובים ללהיות מורתעים, יש לנו ממשלה חלשה וצבא חלש ששכח איך להילחם, הם פשוט שכחו שפעם היינו מסוגלים לנצח 3 צבאות ב6 ימים ועכשיו אנחנו לא מצליחים לנצח ארגון טרור.

11
1א לנצח
28.01.24

לא צריך להרוג כל חמאסניק בשביל לנצח ולא צריך לההשמיד את כל המנהרות בשביל לנצח.