ישראל במלחמה

מתקפה נרחבת בחאן יונס: עשרות מחבלים חוסלו

אוגדה 98 פתחה במתקפה משולבת על מערב חאן יונס, שנודעה לפרק את המסגרת הצבאית של חמאס באזור. 50 מחבלים חוסלו מהבוקר, ביניהם מ"פ של חמאס שתכנן פיגועים

(דובר צה"ל)

מתקפה נרחבת בדרום הרצועה: אוגדה 98 פתחה אמש (שני) במתקפה משולבת על מערב חאן יונס, בו השתתפו 4 חטיבות – הקומנדו, חטיבה 7, וחטיבות גבעתי והצנחנים. במהלך היממה האחרונה 50 מחבלים חוסלו בפעולה, ביניהם מ"פ של חמאס שתכנן להוציא לפועל מספר פיגועים נגד הלוחמים ברצועה.

לפי הדיווחים, הכוחות מכתרים את מחנה הפליטים בחאן יונס, והחלו להיכנס לתוך האזור במטרה לפרק את המסגרת הצבאית של חמאס וארגוני הטרור השונים – כשחלק מהיעדים כוללים בסיסים צבאיים צבאיים ומרכזי פיקוד ושליטה. מדובר באזור שנחשב כמרכז הכובד של החטיבה, הנחשבת ל"חטיבת הבית" של יחיא סינוואר ומוחמד דף.

על פי ההערכות, המתקפה האוגדתית תימשך מספר ימים, ותכלול פשיטות ומבצעים צבאיים נוספים. בצה"ל אמרו כי סימנו מקומות שבהם יש אזרחים עזתים כדי לצמצם את הפקיעה בחפים מפשע, ולאחר מכן ביצעו תקיפה אווירית לפני הכניסה הקרקעית.

עוד העריכו כי חמאס יעשה פרובוקציות כדי למשוך את הלוחמים למלכודות, וכן יפעל בבתי החולים תוך שימוש באוכלוסייה. דגש בפעילות הטרור צפוי להיות מבית החולים נאצר, ממנו בוצע לאחרונה ירי רקטות לעבר ישראל.

סרוגים premium

המהדורה המובחרת!

הטבת השקה מיוחדת:

במקום 39 בחודש עכשיו ב 0

3
צחי
23.01.24

השמלאנים אשמים לא נותנים שקט לילדנו שנלחמים להכניס אותם למעצר מנהלי

הצטרפו אלינו