מבזקים
סרוגים
קרוב לגוש קטיף

הפלסטינים בהלם: טנקים ישראלים במערב חאן יונס

כלי התקשורת הפלסטינים מדווחים על טנקים ראשונים שנראים במערב חאן יונס, לראשונה מאז תחילת המלחמה, קרובים מאוד לאזור בו שכן בעבר גוש קטיף

אריה יואלי | חדשות סרוגים
י"ב שבט התשפ"ד
הפלסטינים בהלם: טנקים ישראלים במערב חאן יונס
הפלסטינים בהלם: טנקים ישראלים במערב חאן יונס צילום: הטנק במערב חאן יונס

ישראל במלחמה היום ה-108. כלי התקשורת הפלסטינים בהלם. טנקים ישראלים נצפו במערב חאן יונס, בדיווחים אחרים של פלסטינים מדובר על פריצת כוחות ישראלים לאזור הסמוך מאוד למואסי – "האזור הבטוח" עליו הכריז צה"ל בתחילת המלחמה.

הדיווחים של הפלסטינים מדברים על כוחות גדולים של צה"ל באזור בית החולים אל-נאצר, באזור אוניברסיטת אל אקצא, כמה מאות מטרים מחוף הים.

מגורשי גוש קטיף חוזרים הביתה

אזור מערב חאן יונס, סמוך מאוד לאזור בו שכן עד 2005 גוש קטיף. ברשת כבר מתפרסמות תמונות של אוהלי פליטים פלסטינים השוכנים סביב נקודות ציון מוכרות בנווה דקלים כמו בניין המועצה ובית הספר היסודי.

נזכיר כי בצה"ל לא מדווחים על תנועת הכוחות בזמן אמת משיקולים של ביטחון שדה, ובדרך כלל מפרסמים תיעוד בעיכוב של יום או יומיים. כך או כך, נראה כי כוחות צה"ל קרובים מאוד לחורבות גוש קטיף, ובימים הקרובים נראה תיעוד של לוחמים מגורשי הגוש "חוזרים הביתה", למקום שהיה ביתם.

גוש קטיף חאן יונס טנקים ישראל במלחמה