אם נמאס מתפוחי האדמה ושאר התוספות הקלאסיות של הארוחות, הנה מתכון קל ופשוט לארטישוק מבושל עם פטריות שישתלב עם כל מנה שתגישו, ועומד כמנה צמחונית גם בפני עצמו.

מצרכים ל-10 סועדים:

2 חבילות תחתיות ארטישוק קפואות

2 קופסאות שימורי פטריות

מלח, פלפל לפי הטעם

חצי כפית כורכום

2 פלפלים אדומים יבשים

כוסברה לקישוט

אופן ההכנה:

מפשירים את תחתיות הארטישוק, חותכים לרבעים ומכניסים לסיר. שוטפים את הפטריות במים, מסננים ומוסיפים לסיר. לאחר מכן מניחים בסיר את הפלפלים האדומים ומתבלים במלח, פלפל וכורכום. מוסיפים שתי כוסות מים ומביאים לרתיחה של 20 דקות עד שהארטישוק מתרכך. לאחר 20 דקות, בשלו את המנה עוד 5 דק ללא מכסה לצמצום הנוזלים. לסיום קשטו את המנה בכוסברה והגישו לצד אורז חם.

המתכון באדיבות מירי חיון והמותג סולתם.