המלחמה בעזה: כוחות צה"ל חיסלו ביממה האחרונה כ-40 מחבלים במרחב חאן יונס, וכן איתרו והחרימו עשרות כלי נשק ואמצעי לחימה.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

חאן יונס תקיפה

לפי הודעת דובר צה"ל, לוחמי יחידת אגוז בהכוונה מודעינית פשטו על בית מחבל ואיתרו בו עשרה רימונים, רובה מסוג קלאצ׳ניקוב, ציוד צבאי ואמצעים טכנולוגיים. עוד אותרו במרחב חאן יונס מחסניות, רימונים, רובים מסוג קלאצ׳ניקוב ומפות על ידי הכוחות. בנוסף, לוחמים מצוות הקרב של חטיבה 7 חיסלו ארבעה מחבלים שהתקדמו לעברם באמצעות ירי טנק.

(צילום: דובר צה"ל)

בצפון הרצועה, צוות הקרב החטיבתי 5 חיסל באמצעות כוח שריון שני מחבלים חמושים ששהו במארב כנגד כוחותינו. כמו כן, בוצעו מספר תקיפות מהאוויר באמצעות כלי טיס שתקף וחיסל מחבלים חמושים שהיוו איום על הכוחות, חלקם פעלו בסמוך לבית ספר בגזרה. כמו כן, במרחב שכונת צברא, לוחמים מצוות קרב חטיבה 179 איתרו מטענים נגד טנקים, מטולי RPG, ציוד צבאי ואמצעים טכנולוגיים.

(צילום: דובר צה"ל)

בפעילות בצפון הרצועה, מכלול האש של חטיבת יפתח זיהה מחבלים ממלכדים רכב ונכנסים למבנה המוכר כשייך לפעילות הג'יהאד האיסלאמי. זמן קצר לאחר מכן, בעת שיצא אחד מהמחבלים מהמבנה, כלי טיס של חיל האוויר תקף את המחבל וחיסל אותו. בהמשך, בוצע ירי לעבר הרכב, וההדף שיצר הפיצוץ מעיד על היותו של הרכב כרכב ממולכד.