חדשות בעולם

דיווח: התכנית של ביידן וסעודיה ליום שאחרי נתניהו

ברשת NBC דווח כי ממשל ביידן פועל עם גורמים בסעודיה כדי לקיים תכנית לשיקום רצועת עזה - אך נתקל בסירוב מצד ראש הממשלה בנימין נתניהו. כתוצאה, האמריקנים מנסים לפעול עם גורמים ישראלים אחרים בציפיה לממשלה הבאה

דיווח: התכנית של ביידן וסעודיה ליום שאחרי נתניהו
צילום: נתניהו וביידן. ארכיון (צילום: הדס פרוש\פלאש 90)

מתיחות בין ארה"ב וישראל: ממשל ביידן פועל עם גורמים בסעודיה ומדינות ערב נוספות כדי לקדם תוכנית לשיקום רצועת עזה ו"הנחת תשתית חדשה" אחרי המלחמה – כך דווח הלילה (חמישי) ברשת NBC האמריקנית. לפי הדיווח, בארה"ב מנסים לפעול עם גורמים ישראלים אחרים, בציפייה לממשלה הבאה שתגיע "ביום שאחרי נתניהו".

על פי הדיווח, מזכיר המדינה האמריקני אנתוני בלינקן קיבל התחייבות מיורש העצר הסעודי מוחמד בן סלמאן וארבעה מנהיגים ערבים נוספים לסייע בשיקום עזה אחרי המלחמה. בנוסף, המנהיגים הערבים הסכימו לתמוך בממשלה פלסטינית חדשה ומתוקנת שתבטיח את שלומה של עזה, ובן סלמאן אף הציע לקדם נורמליזציה עם ישראל כחלק מההסכם לשיקום הרצועה – אך רק בתנאי שישראל תאפשר הקמת מדינה פלסטינית.

עם זאת, גורמים בארה"ב אמרו כי ראש הממשלה נתניהו דחה את ההצעה הסעודית, ואמר לבלינקן שהוא לא מוכן לעסקה שתכלול הקמת מדינה פלסטינית. כתוצאה, הממשל האמריקני מסתכל כעת לעבר היום שאחרי נתניהו כדי לנסות להשיג את יעדיו באזור – ומנסה ליצור תשתית חדשה עם מנהיגים אחרים בישראל לקראת ממשלה שתקום בלעדיו, כשלטענת האמריקנים "נתניהו לא יהיה שם לנצח".

כחלק מהמאמץ הזה, בלינקן נפגש בביקורו האחרון עם חברי קבינט המלחמה באופן פרטני, וכן נפגש עם גורמים ישראלים אחרים – בהם ראש האופוזיציה יאיר לפיד. בכירים בממשל ביידן אמרו בדיווח כי ארה"ב ממשיכה לדון עם מנהיגי מדינות ערב, אך מכירים בכך שהתקווה האמריקנית לעצב מחדש את המזרח התיכון כרוכה בהקמת מדינה פלסטינית. כתוצאה, "השאיפות של הנשיא לשלום במזרח התיכון יצטרכו להמתין לממשלה שאחרי נתניהו".

תגובות

17
13
ציא
18.01.24

אף מנהיג כיום לאחר שהכרו בפשעים הפלסטנציםם יתן יד להקמת מדינה פלסטנצית

12
לא לעשות את מה שעשינו בלבנון נתנו לאחרים
18.01.24

אף אחד לא יהיה בעזה רק ישראל הצבא יהיה בשמיאות שמה רק צבא ישראל אף אחד לא יהיה כול הגבולות לשים מוקשים זהו ניגמר כול השטחים יעזבו ללבנון לסוריה לירדן למצרים זהו ניגמר שטח צבאי סגור מלא אין יוצא ואין נכנס ניגמר סופית נקודה

11
מוטי
18.01.24

לפי מה שנראה ביידן ילך קודם. עברנו את פרעה ברק אובמה, נעבור גם את זה