ח"כ מתן כהנא, התראיין היום (רביעי) ב103fm על המשך קיומה של ממשלת האחדות, בתגובה הוא השיב כי: "המבנה שבנינו זו ממשלת חירום שנועדה לטפל במלחמה, להוביל את הלחימה בדרום ואם נצטרך גם בצפון. אין פה שותפות אידיאליים או משהו בסגנון.

אנחנו נישאר במקום שבו אנחנו נמצאים כל עוד המצב נראה כמו שהוא נראה עכשיו וכל עוד יש לנו השפעה, אם אחד מהדברים האלה ישתנה נשקול את דרכינו מחדש. אני חושב שהדבר המשמעותי שאנחנו צריכים לשקול זה האם עדיף איתנו או בלעדינו, זו השאלה הגדולה.

ההשפעה שלנו אדירה, עסקת החטופים הקודמת היא בגדול אך ורק בזכות הנוכחות שלנו בקבינטים, וכך גם הלחץ שלנו בהמשך בכיוון הזה. זה לא שאחרים לא רוצים, כולם רוצים שהחטופים יחזרו, אבל הדגש שהשרים שלנו שמים על זה שם את הדברים במקום אחר, וכך על כל מיני מהלכים שקורים בתוך המלחמה ומסביבה", אמר.

בנוסף ביקש ח"כ כהנא להדגיש כי "מי שחושב שעד עכשיו ועד עולם לא יהיה אפילו קסאם אחד אז גם פה יש לי חידוש, אנחנו כנראה לא נהיה עכשיו בתוך רפיח והלב של חאן יונס, ותמיד יש את המשגר שיוכל לירות. צריך להגיד ביושר – אנחנו בוודאי צריכים לשנות את המצב מיסודו, צריכים להשאיר לעצמנו חופש פעולה ביטחוני בכל המקומות האלה, אבל צריכים להגיד את הדברים ביושר וצורה מאוד ברורה".

עוד הוסיף כהנא: "אנחנו צריכים לבדוק מהם התנאים שאנחנו מאפשרים לתושבים לחזור, ואני חוזר ואומר – מי שחושב שיהיה פה מצב שלעולם, אף פעם, לא יעוף אף טיל מאזור רצועת עזה אז הוא טועה. כי יש שם אויב אכזר שבינתיים לא נראה לי שמשנה את דרכיו.

אנחנו נשפר שם מאוד את כל סידורי הביטחון, נעשה כל מה שצריך כדי למנוע כל אפשרות לפלישה מהסוג הנוראי שקרה לנו בשבעה באוקטובר. בפירוש נשהה שם בעמדות שיקטינו מאוד את האפשרות לשגר למדינת ישראל. אנחנו לא נשלוט אזרחית בעזה, לא רוצים לשלוט אזרחית בעזה, אין לנו שום כוונה לפנות שם את הזבל ולדאוג לתאורת רחוב. לא יודע להגיד מבחינה צבאית איך השליטה תתקיים".

כהנא: "עסקת החטופים קרתה רק בזכותנו"