חדשות

בזמן מלחמה: הפריט ברכב של גלנט שמסביר הכל?

כשברקע המתקפות נגדו על העדפת שקט בתמורה להטבות לפלסטינים, פריט שנמצא ברכבו של השר יואב גלנט יכול להסביר קצת על תפיסת עולמו בזמן המלחמה בעזה

בזמן מלחמה: הפריט ברכב של גלנט שמסביר הכל?
צילום: (צילום: אלעד מלכה)

על רקע המתקפות של שרים וחברי הקבינט נגד שר הבטחון יואב גלנט, לפיהן הוא שבוי בקונספציה של השישה באוקטובר, ושוב מעדיף לקנות שקט תמורת הטבות לפלסטינים, עיתונאי כאן חדשות רועי שרון, קלט כי ברכבו של גלנט נמצא הספר שהוא כתב על הטרור היהודי.

מלשכתו של גלנט פרסמו תמונה של גלנט מביקור באוגדת איו"ש. באחת התמונות בהם רכבו נראה פתוח קלט רועי שרון את ספרו "ואינקמה", העוסק, כאמור, בטרור היהודי. שרון הקיף בעיגול את הספר וכתב: "בשולי".

אמר, אחרי ששר הביטחון יואב גלנט אמר שהוא תומך בחיזוק הרשות הפלסטינית והחזרת הפועלים הערבים לעבודה בישראל, שר הכלכלה ניר ברקת בביקורת חריפה.

לדבריו: "השר גלנט חי בקונספציה השגויה של ה-6 באוקטובר. עצוב לראות שגלנט עדיין חושב שחלוקת כסף לפלסטינים תקנה לנו שקט מהטרור. כאילו שלא קרה כאן כלום בשבת השחורה".

עוד הוא הוסיף: "לא מתפקיד ממשלת ישראל להיות סדרנית העבודה של הפועלים הפלסטינים. הכלכלה הישראלית צריכה ידיים עובדות של פועלים ממדינות שלום ולא של פועלים פלסטינים שיסכנו את ביטחון הציבור הישראלי. מה שהיה הוא לא מה שיהיה".

גם שרת ההתיישבות והמשימות הלאומיות אורית סטרוק (הציונות הדתית) תקפה את גלנט: ‏"רשות פלסטינית חזקה היא אינטרס ישראלי"?!קשה להבין איך אפשר להגיד משפט כזה יומיים אחרי שהרש(ע)ות הזו תבעה (באמצעות פרוקסי) את ממשלת ישראל ואת חיילי צה"ל בהאג על "רצח עם", בתום 100 ימים בהם ראשי הרש(ע)ות הזו הביעו הזדהות עם טבח הנוח'בה בשמחת תורה. והם ממשיכים לשלם משכורות למחבלים"."

גלנט: "רשות פלסטינית חזקה היא אינטרס ביטחוני"

כאמור השר גלנט השתתף בהערכת המצב באוגדת איו"ש ואמר: "הפעולה שמתבצעת במרחב מרשימה מאד, והתוצאות מדברות בעד עצמן. הדבר הזה מעיד על שני דברים: כמות האנרגיה שקיימת בשטח על מנת לפגע והדבר השני, על הפעולה האיכותית מאד של צה"ל ושב"כ״.

"בכל מה שקשור לעזה יש רובד כפול, פעם אחת השראה, פעם שנייה מחולל זעם. על הרקע הזה יש דברים שאנחנו חייבים להסדיר ואני מקווה שהממשלה תקבל את עמדת צה"ל ושב״כ בכל מה שקשור לפועלים וכספים. אני אומר בצורה הברורה ביותר: רשות פלסטינית חזקה היא אינטרס ביטחוני-ישראלי, לא פחות מזה".

תגובות

14
12
דן
15.01.24

חלק מהכשלון גלנט נכשל כבר מהיום הראשון בתפקידו כאשר לא טיפל בסרבנות מול הרמטכל ומפקד חיל האוויר.בליכןד הוא גמור-מחפש מקום אצל גנצ שקולו את כל הפליטים

1
ליכודניק
15.01.24

לך תצביע בנגביר אתה לא ליכודניק קיצוניות תשאירו בבית

11
יוניון
15.01.24

עוד כוכב במפלגת ליכוק, חבורת אינטרסנטים פח

10
עמירם
15.01.24

הבעיה היא הממשלה והקונספציה של חיזוק החמאס כדי להחליש את הרשות- כל נסיון של סרוגים להציג משהו אחר פשוט מגוחך ומראה שלא למדתם כלום. בתור מי שאחריים לאסון הגדול בתולדות המדינה הייתי מציע קצת צניעות וחשבון נפש. (מזכיר שזה חלק מערכים יהודיים)