יושב ראש ישראל ביתנו חבר הכנסת אביגדור ליברמן יצא נגד ההתנהלות המדינית של צה"ל והדרג המדיני מול רצועת עזה, וקבע כי כך לא ננצח במלחמה.

חבר הכנסת ושר הביטחון לשעבר ליברמן יצא כנגד התמונות היוצאות מרצועת עזה כי חלקים נרחבים ברצועה כבר מנהלים חיים תקינים, וכי חמאס חזר לנהל את החיים האזרחיים ברחובות והסביר כי אם נמשיך את ההתנהלות הזו לא נוכל לנצח את החמאס ולהחזיר את הביטחון לתושבי הדרום והצפון.

ליברמן כתב ברשת החברתית: "״התמונות שיוצאות בימים האחרונים מעזה בהן רואים שוטרי חמאס שחזרו לשגרה ומחלקים דוחות בשכונת היוקרה רימאל בעזה, השווקים התוססים בג׳בליה המוצפים באנשים שקונים מכל הבא ליד, ובית חולים שיפא שחזר לפעילות מלאה כולל ניתוחים".

יו"ר ישראל ביתנו יצא נגד כך שאזרחים בעזה מנהלים חיים נורמליים בעוד עשרות אלפי תושבי הדרום מפונים מבתיהם ולא יכולים לשוב וכתב: "הן תמונות צורמות במיוחד על רקע עשרות אלפים מתושבי העוטף שעדיין רחוקים מאוד מחזרה לשגרה ומפוזרים בכל חלקי הארץ".

לבסוף קבע ליברמן כי: "ככה לא מנהלים מלחמה, ככה לא מכריעים את החמאס".