אמש (רביעי) אלפים מבני ובנות הציונות הדתית פקדו את כיכר החטופים באירוע תפילה להשבתם. בין הנוכחים הרב שמואל אליהו, אהרון רזאל ואמונה ליבמן אחותו של אליקים שנמצא בשבי.
באירוע שהגיעו אליו אלפים מכל רחבי הארץ ביוזמת משפחתו של החטוף שגיא דקל חן נכחו אישי ציבור, אמנים ומשפחות חטופים. בין המשתתפים בערב היו דיצה אור אמו של אבינתן אור, מירב לשם אמה של רומי גונן, אמונה ליבמן אחות של אליקים ליבמן, עידן רייכל, הרב שמואל אליהו, הרב איתמר אלדר, אהרון רזאל, מירה לשם.
"יש לנו הסכמה אחת והיא האחדות שלנו"
מירב לשם גונן אמה של רומי שנחטפה לעזה תיארה את הבוקר השחור של שמחת תורה. "החושך הזה נכנס לחיינו ב- 07.10 בשעה 10:58 כשהטלפון של רומי נסגר. מאותו רגע התחיל להיכנס חזרה האור בדמות המשפחה שלנו שהתחברה ובדמות משפחה שלא צפיתי שאהיה חלק ממנה, משפחת החטופים שהתחברה יחד עם אלפי מתנדבים שהגיעו לעזור ולא להשאיר אותנו לבד".

גונן ציינה גם את האחדות שנוצרה לאחר פרוץ הלחימה. "בימים האלה האור הזה מתחזק עוד יותר, כי הוא מגשר על פני הפערים שאנחנו חושבים שיש בנינו. יש לנו הסכמה אחת והיא האחדות שלנו – כולנו רוצים את החטופים הביתה. כשהבת שלי ויתר החטופים יחזרו אנחנו נרגיש את החור שיש לנו בלב נסגר. אז נתחיל לעבוד יחד על הדבר הבא. מה שמגרש את החושך זה רק האור".

הרב איתמר אלדר, ראש בית המדרש בישיבת אורות שאול נשא דברים. "עצרת התפילה כאן הערב, היא זעקה, היא קריאה – גם לריבונו של עולם; גם לעולם כולו לנשיאים, ראשי ממשלות, מנהיגים; גם לעצמנו, ובעיקר היא קריאה לבנינו ובנותינו שאינם – אנחנו לא מוותרים עליכם! ממאנים להנחם! לא נמנע את קולנו מבכי ואת עינינו מדמעה עד שנשמע את הבשורה 'ושבו בנים לגבולם".
מה דעתך בנושא?
2 תגובות
1 דיונים
אורי
ודאי כאבם של החטופים נורא וצריך להתפלל עליהם, אבל כשתוך כדי שמתפללים עמירם בן אוליאל שהודה בעינויים נמצא חטוף שמונה שנים בבידוד בלי חלון ולבד, וכשלאף אחד לא אכפת מהרצח...
ודאי כאבם של החטופים נורא וצריך להתפלל עליהם, אבל כשתוך כדי שמתפללים עמירם בן אוליאל שהודה בעינויים נמצא חטוף שמונה שנים בבידוד בלי חלון ולבד, וכשלאף אחד לא אכפת מהרצח של אהוביה סנדק הי"ד ועוד ניסו לשפוט את חבריו בדיוק כמו שבהאג שופטים את העם של הנרצחים, אז אם אנחנו עושים אותו דבר בדיוק, למה שה' ישמע לתפילות של הממלכתיים? הלוואי שישמע כי כל יהודי יהלום, אבל אני מתבייש להתפלל כשאנחנו הצבועים עושים אותו דבר בדיוק.
המשך 11:25 12.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
קח כדורים , טפל בעצמך ...
בתגובה ל: אורי
לך לטיפול ... אוליאל הוא רוצח שפל ... וסנדק דג רקק שמת בגלל חבריו שלא יודעים לנהג ...
12:09 12.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר