מבזקים
סרוגים

הוחלט: אלון שמריז ויותם חיים לא יוכרו כחללי צה"ל

צה"ל החליט היום באופן סופי כי יותם חיים ואלון שמריז, החטופים שנורו בשוגג על ידי לוחמים - לא יוכרו כחללי צה"ל

א' שבט התשפ"ד
הוחלט: אלון שמריז ויותם חיים לא יוכרו כחללי צה"ל

צה"ל דחה סופית את בקשת משפחותיהם של אלון שמריז ויותם חיים להכיר בהם כחללי צה"ל. ראש אכ"א, אלוף יניב עשור, הודיע על כך רשמית למשפחות, אך הותיר פתח להקמת ועדה שתדון בנושא בעתיד, כך פורסם בישראל היום.

שמריז וחיים נורו בשוגג למוות בחודש שעבר בשכונת סג'עיה בעזה, ביחד עם סאמר אל-טלאלקה. השלושה הצליחו להימלט מדירה שבה הוחזקו, ולמרות שיצאו כשפלג גופם העליון עירום והחזיקו בד לבן הם נורו בידי קלע שסבר כי מדובר במחבלים.

זעקת הצילו ודגל לבן: פרטים חדשים על הרג החטופים
זעקת הצילו ודגל לבן: פרטים חדשים על הרג החטופיםצילום: זעקת הצילו ודגל לבן: פרטים חדשים על הרג החטופים

שניים מהם נהרגו מייד, וחטוף נוסף נורה למוות בהמשך – בניגוד להוראת מפקד הגדוד לחדול מירי. תחקיר צה"ל העלה ליקויים רבים בתפקוד הכוח.

בחודש שעבר פנתה משפחתו של שמריז לצה"ל, בבקשה שיוכר כחלל צה"ל. בקשה דומה הפנתה לצבא אימו של חיים. הבקשות נדחו, אולם משפחתו של שמריז ביקשה לדון בהן מחדש בטענה שהוא אמור היה להתגייס באותו היום בצו 8, כמו יתר חבריו ליחידת יהל"ם.

ביחידה הופצו קריאות להגיע מיידית כבר משעות הבוקר ב-7 באוקטובר, ולוחמים רבים התייצבו עוד לפני שקיבלו צו 8 באופן רשמי.

תגובת דובר צה"ל: "צה״ל משתתף בצערן של המשפחות ומצר על האירוע הקשה, אשר תוחקר ולקחיו נלמדו באופן מידי. הרמטכ״ל קבע כי אופן ההכרה בחטופים שנהרגו על ידי כוחותינו, ונוספים אשר תרצו לביטחון המדינה במצב החירום בו אנו מצויים, ייבחן כשהמצב המבצעי יאפשר זאת, בוועדה משותפת של צה״ל ומשרד הביטחון".

אלון שמריז חללי צה"ל יותם חיים שלושת החטופים נרצחו