מחקירה ראשונית של האירוע המבצעי שהוביל לפיצוץ באזור אל בוריג' אשר גרם למותם של שישה לוחמי צה"ל, עולה כי הפיצוץ הלא מתוכנן התרחש כחצי שעה לפני המועד המתוכנן, בשלבים האחרונים של הכנת המרחב להשמדת המנהרה.

המרחב היה מוכן לפיצוץ על פי התכנית להשמדת תוואי המנהרות. מירב הכוחות יצאו מהמרחב, ונשארו בשטח כוחות הנדסה לטובת הפעילות וכוחות אבטחה. בשלב הזה, טנק של צה"ל זיהה אויב ושיפר את מיקום הירי, כך שלא יסכן כוחות. הטנק ירה לעבר היעד, ומערכת החבלה של הנפץ התפוצצה מיד עם ירי הפגז.

ממצאי התחקיר הראשוני קבעו כאמור כי מערכת החבלה הופעלה כתוצאה מירי הפגז של הטנק. הפגז ככל הנראה פגע בעמוד, שהביא לפתיל הרועם של מערכת החבלה לפעול וכתוצאה מכך לפיצוץ.

יש לציין כי אלו רק מסקנות ביניים של התחקיר. מתבצעות כרגע בדיקות נוספות של אנשי המקצוע להבנת האירוע, והוא עודנו מתוחקר.