שר האוצר בצלאל סמוטריץ' התייחס היום (שני) לסערה סביב דיוני הקבינט וההדלפות של הציטוטים מהישיבות הסגורות. במענה לשאלת סרוגים בישיבת הסיעה של הציונות הדתית סמוטריץ' טען כי "צעקתי בקבינט, אבל הייתה שם יהירות של גנרלים"
"הדלפות מהקבינט זה דבר רע מאד, שימו לב שבדרך כלל זה גם הדלפות מגמתיות מאד ולא משקפות את מה שיש בתוך הקבינט" טען סמוטריץ'. "הדבר המסוכן ביותר זה הניסיון להשתיק את הקבינט. אחד הלקחים המרכזיים מה-7 באוקטובר זה שצריך ריבוי דעות וסיעור מוחות".
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
לדבריו, "זה הסיכוי הכי טוב או הכי קטן ליפול בקונספציות, כששומעים דעות שונות. הצבא צריך לשמוע בתוכו דעות שונות, ותפקידנו בסוף הוא לשאול שאלות, להעביר ביקורת, וגם לקבל החלטות בסוף – גם אם מישהו לא אוהב את זה".
"הניסיון לייצר דה לגיטימציה לדרג המדינה לדון עם הצבא ולבקר את הצבא, ואז לייצר כל מיני מסגורים כאילו כל דבר זה השתלחות – זה אירוע מסוכן מאד" הוסיף. "אני אומר לאזרחי ישראל – אתם רוצים לדעת ששליחי הציבור שלכם, אלה שהצבעתם להם ואלה שלא הצבעתם להם – נכנסים לעומק, שואלים שאלות, לא עושים הנחות, מוודאים שאין להם קיבעון מחשבתיים ותקלות שאחר כך עולות לנו בחיי אדם. זו חובתנו".
"אחרי 9 חודשים שבהם אני צעקתי בקבינט, שוב ושוב זלזלו בי. הייתה שם היהירות של גנרלים, שמחוייכים ואומרים 'מה אתה מכיר בביטחון'? הם התבררו כעיוורים הכי גדולים, כאלה שלא מבינים בביטחון, ולא היו בסיירת מטכ"ל או אלופים בצה"ל. מה שכל ילד בישראל יודע, מה שכל ההורים של התצפיתניות ידעו. אני מציע לכולם שעוסקים בביטחון, קודש הקודשים של ישראל, להפגין הרבה צניעות, ענווה ויכולת לשמוע ולקבל ביקורת גם ממי שאין לו שכל על הכתפיים – אלא בראש".
מה דעתך בנושא?
110 תגובות
16 דיונים
רונה כהן
סמוטריץ לך הביתה לא היתה בצבא מה אתה בדיוק מבין. יש עלוב שלא צריך להיות יום נוסף בממשלה
17:45 14.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד העם
רבותי, מדובר באוויל מוחלט, הרי הוא קבע ביחד עם ביבי שחמאס הוא הנכס...
08:52 14.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונה כהן
סמוטריץ לך הביתה לא היתה בצבא מה אתה בדיוק מבין. יש עלוב שלא צריך להיות יום נוסף בממשלה
17:45 14.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אחד העם
רבותי, מדובר באוויל מוחלט, הרי הוא קבע ביחד עם ביבי שחמאס הוא הנכס...
08:52 14.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
כהן חיליק
הגנרל הגדול והמורם מעם סמוטריץ (שהתחמק ככול יכולתו מגיוס)
09:11 12.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
רונה ידד רוזן
סמוטריץ תן יד לביביהו ולכו לביתכם ותישארו שם
07:48 12.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יצחק
בצלאל סמוטריץ חזק ואמץ העם איתך
18:33 11.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
שמחה ששון
יהירות גנרלים מול חצוף ומשתמט.
15:38 10.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
יוסף
הסמרטוט וחבריו יודעים רק לקשקש,לסכסך ולשדוד את הקופה הציבורית.
10:02 10.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
צין
מה סמוטריץ צעק? רוצה עוד כסף למאחזים בטיז אל נבי.
07:20 10.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר