הרשתות החברתיות ורשתות התקשורת של העולם הערבי מודיעות כי ארגון הטרור דאע"ש, שעדיין פעיל בחלקים מהמזרח התיכון, לקח אחריות על הפיצוצים שהתרחשו אתמול (ד') באיראן במהלך ציון יום מותו הרביעי של סולימאני, וגרמו למעלה מ-200 הרוגים ועשרות פצועים.
על פי הרשתות הערביות, ארגון הטרו דאע"ש, אשר לו עדיין קיימים כיסים וקבוצות נאמנים פעילים ברחבי המזרח התיכון, לקח אחריות על הפיצוצים הקטלניים שהתרחשו במהלך ציון יום השנה הרביעי לחיסולו של קאסם סולימאני סמוך לקברו בעיר כרמאן בדרום מזרח איראן.
ארגון הטרור פרסם את ההודעה בדקות האחרונות, בה הסביר כי: "פעלו כנגד התארגנות כדולה של שיעים 'כופרים' ליד קברו של מנהיגם המת בדרום איראן. חיילי הארגון לבשו חגורות נפץ והתפוצצו בתוך ההמון ולקחו את חייהם של לפחות 300 שיעים 'פוליתאיסטיים' ".
היריבות בין ארגון הטרור דאע"ש לשלטון האייתולות של איראן איננה חדשה, כאשר שניהם מייצגים זרמים ניציים של הענפים השונים של האיסלאם. איראן יצאה לאורך השנים לשורה של מבצעים נגד דאע"ש שמייצג תפיסה סונית קיצונית של האיסלאם, בעוד דאע"ש עצמו הוציא לפועל פיגועים רבים נגד איראן שמייצג את הקיצוניות השיעית.
מה דעתך בנושא?
8 תגובות
1 דיונים
אורחת
שיהרגו אחד את שני ליצנים
11:45 08.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
aidanangelo
קרוב לודאי אין אמת בדיווח הזה. אנג'לו איידן
16:44 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן גוריון
יש דרך לקדם את זה? לייצר עוד ארועים "טרגיים" כאלו?...????
09:15 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
איזה דאע"ש?
דאע"ש דאע"ש? או דאע"ש חמאס :-) חוץ מזה חשבתי שארצות הברית השמידו אותם. פתאום הם קיימים, אנחנו בעדם עכשיו שהם מפרקים את אירן? מה הסטטוס?
09:11 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
נעמי
וואווו ההתנהגות של האיסלמיסטים האלה רק מוכיחים שהאיסלם זאת דת של מטומטמים! לא ברור למה האנשים השפויים באסלם לא ממירים את דתם... כמה עיוורון!
08:11 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בגין
איחולי הצלחה לשני הצדדים
05:52 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חכם חנוכה
על זה נאמר זה נבלה וזה טריפה
00:28 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
בן גוריון
בתגובה ל: חכם חנוכה
שהנבלה תאכל את הטרפה. או שהטרפה תטרוף את הטבלה. לא באמת משנה לנו, נכון?
09:17 05.01.2024שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר