חדשות

תוכנית כניעה: מיליארדים לחומות ומכשולים בגבולות

מערכת הביטחון והממשלה מתכננות להוציא מיליארדים בשנה על חומות ומחסומים בגבולות הצפון והעוטף, ככל הנראה לאור ההערכות כי המלחמה לא תסיר את האיומים

תוכנית כניעה: מיליארדים לחומות ומכשולים בגבולות
צילום: צילום מסך מתוך סרטון

מערכת הביטחון והממשלה צפויות להתחיל עבודה על תוכניות מגננה כוללת בגבולות הצפון והדרום, למרות ההבטחות על הסרת האיומים מהתושבים.

לאחר שנחשף כי למרות ההתבטאויות של בכירי מערכת הביטחון והממשלה על הסרת האיום באופן מוחלט לתושבי הדרום מרצועת עזה, החלו עבודות על שורה של פרויקטים להקמת חומות בטון, גדרות ואמצעי הסתרה בכבישי הדרום ובכך לנסות להקשות על ניסיונות לבצע פיגועים משטח הרצועה, כעת נחשף כי הממשלה ומערכת הביטחון מתכננות להשקיע מיליארדים רבים לאורך השנים הקרובות על מגננות, חומות ומכשולים בגבול הדרום ובגבול הצפון.

הפרסום שמצטרף לחשיפת פעולות הבנייה של מגננות וחומות מסתור בכבישי הדרום, טוען כי המדינה ומערכת הביטחון רוקחות תוכנית שתוציא מיליארדים מכספי המיסים של ישראל על מגננות נוספות, כמו אלה שכשלו באופן מוחלט בשביעי לאוקטובר.

על פי הדיווחים, מערכת הביטחון מתכננת להחל בבניית שורה של חומות, מכשולים ומערכות הסתרה בכבישי הדרום והצפון, ובכך להקשות על השימוש בטילים נגד טנקים כנגד מטרות בכבישים אלו, מעבר לכך כוללת התוכנית גם מימון של אלפי לוחמי מילואים לגזרות הצפון והדרום לאורך כל השנה בעלויות של מאות מיליוני שקלים.

לפי ההערכות עלויות תוכנית ההגנה הזו צפויות להסתכם במיליארדי שקלים כל שנה, כשעלויות משמעותיות נתלות על בניית חומות, "מכשולים חכמים" ושורה של תשתיות הגנתיות בגבולות הדרום והצפון.

על פי הדיווחים, מערכת הביטחון תולה תקווה בכך שתוכנית זו, ולא הכרעה מלאה של ארגוני הטרור על גבולו ישראל היא זו שתשיב לתושבי הגבולות את "תחושת הביטחון" ותאפשר להחזירם לבתיהם על הגבולות.

זעם רב נרשם בקשר לתוכנית ברשתות החברתיות, כשבים מכנים אותה ככניעה מוחלטת ו"חזרה לתפיסת ה-6.10" כשאף אנשים מסוימים מעריכים כי במידה והמדינה אכן תסתפק בפעולה הגנתית שכזו, לא רק שתושבים לא יחזרו אל בתיהם הגבולות אלא רבים צפויים לעזוב מיוזמתם.

תגובות

6
5
עמוס סופר
01.01.24

אחרי מלחמה באים גיבורים.

4
אליהו
01.01.24

צריך לזכור שיש חיילים בשטח כל עוד הגישה היא כזאת עדיף לצאת מעזה כמה שיותר מהר לא להסכים להקריב את הנפש עבור פוליטקאים עלובים שלא מבינים שכל עוד לא נתיישב בכל שטח שנכבש אזי כאילו הוא לא נכבש ובעצם אנחנו נמצאים באותו מצב של 6 באוקטובר

3
ברוריה
01.01.24

בעיית התקציב במסגרת ההסכמים הפוליטיים אושרו העברות של עשרות מיליונים לשימור עתיקות באזור יהודה ושומרון וכן 18 מיליון עבור תוכנית בר ובת מצווה ותוכנית ארץ נחלה - זה לא הזמן צריך לעזור למפונים.

1
יהוא
01.01.24

האם להפסיק גם את התמיכה במכללות של הקיבוצים ולהפסיק את התמיכה בתיאטראות ובתרבות בעל הארץ?