מבזקים
סרוגים

בכיר בליכוד תוקף: מוטב שכל שר יעסוק בתפקידו

לאחר שהתלוננו השרים על התנהלות הלחימה בצפון ותגובת צה"ל על פעילות חיזבאללה תקף בכיר בליכוד את השרים ואמר כי אין שום מקום להשמצות נגד לוחמי צה"ל

י"ט טבת התשפ"ד
בכיר בליכוד תוקף: מוטב שכל שר יעסוק בתפקידו
בכיר בליכוד תוקף: מוטב שכל שר יעסוק בתפקידו צילום: ישיבת הממשלה (עמוס בן גרשום/לע״מ)

במהלך ישיבת הממשלה שהתקיימה הבוקר (ראשון) התייחסו השרים למלחמה בה נתונה ישראל בדרום ובצפון. ראש הממשלה נתניהו התייחס לנעשה בצפון ואמר כי "אנחנו מכים בחיזבאללה מכות חזקות".

השר ניר ברקת שלא התרשם מהדברים אמר כי "הציבור מאוד מוטרד מההתנהלות בצפון. אם לא תהיה שם הכרעה ברורה התושבים לא יחזרו והפסדנו את הצפון. חייבים להתעורר עכשיו. לצאת מהקונספציה". נתניהו הגיב לדברים ואמר "שום קונספציה. אנחנו תוקפים הרבה יותר ממה שחושבים".

צה"ל תקף תשתיות טרור של חיזבאללה בכפר לבנוני
צהצילום: צה

השר שיקלי התייחס גם הוא ואמר כי "זה שהרגו 100 מחבלים לחיזבאללה לא עושה רושם למען האמת. אנחנו מספרים לעצמנו סיפורים". השר ברקת הוסיף "האירנים משחקים שחמט וקבינט המלחמה משחק שש בש. אתם תקועים ב-6/10".

סטרוק לאלוף בצה"ל: אל תשפוט לי את השאלות

עימות נוסף שהתרחש בישיבה היה כאשר האלוף אליעזר טולדנו נתן סקירה לחברי הממשלה, במהלכה שאלה השרה אורית סטרוק את טולדנו "האם זה נכון שיש טייסים שמסרבים להפציץ מצפונית ולא נותנים גב לחיילים בשטח?". בתגובה השיב טולדנו "לא. זו שאלה נוראית".

הממשלה אישרה: ישראל כ"ץ יחליף את אלי כהן
הממשלה אישרה: ישראל כצילום: הממשלה אישרה: ישראל כ

סטרוק השיבה לאלוף "אני יכולה לשאול מה שאני רוצה, אל תשפוט לי את השאלות". נתניהו התערב בין השניים ואמר לטולדנו כי "התשובה לשאלה נכונה, לגבי אפיון השאלה שלה לא ראוי שאתה תגיד לשרה מה דעתך על השאלה שלה".

לאחר ישיבת הממשלה תקף בכיר בליכוד את הנעשה במהלך הישיבה ואמר כי "אין שום מקום להשמצות של שרים נגד לוחמי צה״ל שפועלים בכל העוצמה נגד אויבי ישראל. מוטב שכל שר יעסוק בתפקידו ולא בהשמצות חסרות בסיס שמרפות את ידי לוחמינו".

אורית סטרוק בנימין נתניהו ניר ברקת עמיחי שיקלי