מבזקים
סרוגים

רגע האמת: הממשלה תכריע על דחיית הבחירות

הממשלה תתכנס היום לדיון שבו תכריע סופית את עמדתה על דחיית הבחירות לרשויות המקומיות, ותקבע האם לבקש דחייה נוספת ל-27 בפברואר. לקראת הדיון סמוטריץ' פנה לגנץ: "תצטרפו גם אתם וקבלו את ההחלטה הנכונה"

י"ט טבת התשפ"ד
רגע האמת: הממשלה תכריע על דחיית הבחירות
רגע האמת: הממשלה תכריע על דחיית הבחירות צילום: (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

רגע האמת הגיע: כחודש לפני המועד הנוכחי של הבחירות המקומיות, הממשלה תכריע היום (ראשון) את עמדתה ביחס לאפשרות לדחות אותו פעם נוספת. ביום רביעי האחרון שרי הממשלה דנו בסוגייה אך לא קיבלה החלטה, כשצה"ל התבקש להעביר נתונים עדכניים לגבי כמות המועמדים שמשרתים במילואים ומידת האפשרות לשחרר אותם בזמן הקרוב.

לקראת ישיבת הממשלה שתתקיים בשעה 10:00, יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' פנה במכתב ליו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ וקרא לו לתמוך בדחיית הבחירות. "הבוקר תצטרכו להחליט אם להתנתק מהעם ולהפנות עורף למאות אלפי המילואמינקים ולמיליוני בני המשפחות שלהם, או להיות קשובים ומחוברים אליהם" כתב. "האם להיכנע ללחצים של קבלני קולות, לעסוק בפוליטיקה קטנה, ולגרור את עם ישראל לבחירות בזמן מלחמה או להתעלות לגודל השעה ולהבין שהמשימה העיקרית עכשיו היא לנצח את חמאס וכל השאר יחכה לאחר כך".

דחיית הבחירות המקומיות: נתניהו בהודעה דרמטית
דחיית הבחירות המקומיות: נתניהו בהודעה דרמטיתצילום: דחיית הבחירות המקומיות: נתניהו בהודעה דרמטית

"תחשבו על המג"ד יאיר שטבון שמתמודד על ראשות העיר אריאל. מה אתם מצפים שהוא יעשה? שיעזוב את הלוחמים שלו ויחזור הביתה כדי לנהל קמפיין בחירות? שיוותר על השפעה על עתיד העיר שלו? פייר לשים אותו בכלל בדילמה כזו?" הוסיף סמוטריץ'. "לפי נתוני צה"ל יש מאות לוחמים ומפקדים במילואים כמו יאיר שמתמודדים ב 144 רשויות מקומיות ונדרשים להמשך המאמץ המלחמתי כך שגם אם ירצו הם לא יוכלו להשתחרר. ראש הממשלה קיבל אתמול את עמדתנו והודיע שיצטרף לדרישתנו לדחות את הבחירות. תצטרפו גם אתם וקבלו את ההחלטה הנכונה".

כאמור, אמש ראש הממשלה בנימין נתניהו הביע תמיכה פומבית ראשונה בדחיית הבחירות, לאחר תקופה ארוכה שסירב לתמוך במהלך. במהלך מסיבת העיתונאים השיב נתניהו ואמר: "המלצתי מחר בממשלה תהיה לדחות את הבחירות לסוף פברואר כדי לאפשר לכמה שיותר מילואימניקים להשתתף בבחירות".

איפה הכי הרבה מועמדים נמצאים במילואים?
איפה הכי הרבה מועמדים נמצאים במילואים?צילום: איפה הכי הרבה מועמדים נמצאים במילואים?

ביום רביעי האחרון שרי הממשלה דנו בסוגייה אך לא קיבלה החלטה. אם זאת, צה"ל התבקש להעביר נתונים עדכניים לגבי כמות המועמדים שמשרתים במילואים ומידת האפשרות לשחרר אותם בזמן הקרוב.

במכתב שנשלח ביום שישי על ידי לשכת הרמטכ"ל למזכיר הממשלה נמסר כי מתוך 1,829 משרתים מילואים פעילים, ישנם 688 בעלי תפקידים הכרחיים לצה"ל המשפיעים על 144 רשויות ושאותם בסבירות גבוהה לא ניתן לשחרר במהלך התקופה הקרובה.

על מנת לדחות את הבחירות המקומיות, על שר הפנים משה ארבל להעביר עד היום צו המבקש לדחות את המועד לתאריך 27 בפברואר, ובכנסת תצטרך ועדת הפנים לאשר זאת הרוב של שלוש רבעים מחבריה, קרי בהסכמת חלק מחברי האופוזיציה.

בחירות לרשויות המקומיות 2023