בדרך למשבר פוליטי? קבינט המלחמה המצומצם יתכנס הערב (חמישי) וידון לראשונה בסוגיית "היום שאחרי" במלחמה בעזה. המהלך התקבל בזעם בקרב מפלגות הימין של הקואליציה, כאשר יו"ר הציונות הדתית בצלאל סמוטריץ' הודיע כי מפלגתו תקיים ישיבת סיעה מיוחדת בקריה בתל אביב לפני תחילת הדיון המתוכנן.
השרה אורית סטרוק יצאה בחריפות נגד הדיון הצפוי וטענה כי "שום סעיף בהסכם בין בליכוד למחנה הממלכתי לא מקנה לקבינט המלחמה את הסמכות לדון על כך במקום הממשלה". גם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר טען כי "קבינט הקונספציה הוסמך לנהל את התמרון, ולא לקבוע מדיניות ליום שאחרי. זהו תפקידו של הקבינט המדיני בטחוני ויש לנהל את הדיונים ליום שאחרי בקבינט המדיני בטחוני ולא בקבינט הקונספציה עם גנץ".
בעקבות הביקורת, מסביבת ראש הממשלה בנימין נתניהו נמסר כי "ראש הממשלה נתניהו הבהיר שביום שאחרי חמאס לא יהיה ברצועת עזה לא חמאסטן ולא פת״חסטאן. בכל מקרה, הדיון בנושא יובא להכרעת הקבינט המדיני-ביטחוני".

מה דעתך בנושא?
5 תגובות
0 דיונים
גדליה
האימבצלים האלה לא לומדים ...ביבי לא שם עליהם ורק משתמש בהם ויזרוק אותם ללא היסוס ...דיי מטומטמים החבורה הזאת !!
19:43 28.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אלחנן
ביבי כבר ידאג להאשים את גנץ בהחלטות שהוא יקח. הסרוגים החמורים יאמינו לו.
19:03 28.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
ביבי השקרן
שוב פעם הוא מעביר את קולות הימין לשמאל
18:49 28.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אמיתי
הכל מכור. הם כבר סגרו על "שלום" ועל "מדינת נאצישטן"
18:45 28.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
חנן
סמוטריץ', סטרוק, בן גביר, לכו!!!
18:44 28.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר