יו״ר הכנסת אמיר אוחנה פונה לנשיאת בית המשפט העליון היוצאת אסתר חיות לקראת הפסיקה על ביטול עילת הסבירות ומבקש "אני מפציר בך למצוא את הדרך לשמור על האחדות בעם".

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

אוחנה (תקשורת יו״ר הכנסת)

״התלבטתי רבות" אומר אוחנה. כתבתי, מחקתי וחוזר חלילה. עצם העיסוק שנכפה עלינו בנושא כה שנוי במחלוקת בעיצומה של מלחמה שגבתה מאיתנו אבידות קשות מנשוא — פשוט איננו נכון. אילו הייתי בתפקיד ציבורי שאינו ראש הרשות בה נוגע העניין, שיש לו השלכות רוחב ועומק מהותיות, ייתכן שלא הייתי נדרש אליו כעת על אף שהוא בנפשי".

"משום שזוהי שעתם של לוחמי צה"ל וכוחות הביטחון האמיצים, של משפחות הנופלים, משפחות הנרצחים, משפחות החטופים, משפחות הפצועים ומשפחות המפונים והעקורים מבתיהם".

"בהם התמקדנו במפגן אחדות של אופוזיציה וקואליציה כאחד  זה מה שאזרחי ישראל ציפו מנבחריו בשעתה הקשה ביותר של האומה. גם אם לא כולם, רובם המכריע של חברי הכנסת הפנימו את גודל השעה. ברור שיש עוד עבודה רבה לפני הכנסת משום שלא כל הבעיות באו על פתרונן".

אוחנה לחיות: מוכן לשבת איתך ועם פוגלמן למנוע את הקרע

"דעתי בנושא פסילת חוק יסוד והעתירה בעניינו ידועה ואיני חוזר בי מאף מילה שנאמרה בעבר. אין עת מתאימה לקבוע דבר שמעולם בית המשפט העליון לא הוסמך לו בחוק ומשנה הלכה למעשה את שיטת המשטר בישראל — אך עת מלחמה היא בוודאי לא העת לקבוע תקדים ראשון מסוגו בתולדות המדינה, שכמוהו שבירת כלים".

"גברתי נשיאת ביהמ"ש העליון היוצאת לא זו הדרך. אזרחי ישראל מצפים מכל רשויות השלטון בישראל להתעלות לגודל השעה. למען כולנו, אני מפציר בך ובשופטי בית המשפט העליון למצוא את הדרך לשמור על האחדות בעם, שכל כך נחוצה בעת הזאת. זה בנפשנו".

"אני מוכן לשבת בכל עת איתך, עם ממלא מקומך השופט פוגלמן ועם כל מי שנדרש בניסיון למנוע את הקרע הנורא המתקרב, ולו כדי למצוא פיתרון ביניים שיקפיא את המצב עד לשוך הקרבות".