עשרות ח"כים הצטרפו להצעת החוק שהגיש הבוקר (חמישי) ח"כ צבי סוכות לסגירת ערוץ אל ג'זירה. סגירת הערוץ כבר נקבעה בהחלטת ממשלה, אולם מאחר והחלטת הממשלה לא בוצעה, סוכות החליט להגיש הצעת חוק בנושא.

על פי החוק, עליו חתמו 20 ח"כים מסיעות הקואליציה, מכיוון שערוץ אל ג'זירה הינו גוף שידורים זר הפוגע בביטחון המדינה, ספק תכנים לא יהיה רשאי לשדר את הערוץ, כמו כן, הערוץ אינו רשאי להחזיק משרדים בשטח ישראל, מכשיריו המשמשים לאספקת תכנים יתפסו, אתר האינטרנט של הערוץ יחסם, ותעודת עיתונאי של עובדי הערוץ תישלל.

צבי סוכות (צילום: יונתן זינדל\פלאש 90)

בדברי ההסבר לחוק נכתב כי "על רקע המלחמה אישרה הממשלה תקנות לשעת חירום שיאפשרו את סגירת ערוץ אל ג'זירה, לאחר הצגת הוכחות כי היא מסייעת לאויב, משדרת תעמולה בשירות החמאס בערבית ובאנגלית לצופים בכל העולם, ואף מעבירה מידע רגיש לחמאס".

"על פי פרסומי גורמי ביטחון של המוסד, שב"כ, והמל"ל תומכים בסגירת הערוץ וזאת נוכח העובדה כי הערוץ חושף מיקומים של חיילי צה"ל, שטחי כינוס ומקומת רגישים ובכך פוגע בפעילות צה"ל ומסכן את הכוחות הלוחמים. על אף המלצות הדרג הביטחוני, סגירת הרשת לא עלתה לאישור הקבינט הביטחוני מדיני, ואנשי הערוץ משדרים בחופשיות בכל נקודה במדינת ישראל".

נזכיר כי בעבר ניסה שר התקשורת קרעי לקדם את המהלך שהגיע לקבינט אך נעצר בין היתר בידי ראש הממשלה כדי שלא להרגיז את הקטארים בזמן שפועלים להשבת החטופים מעזה.