הטרור הימי נמשך: בארגון המורדים החות'ים הגיבו היום (שלישי) להודעת ארה"ב על הקמת כוח עולמי להבטחת חופש התנועה בים האדום, כשבדבריהם איימו כי המהלך לא ישנה את התנהלותם.

"עמדתנו לגבי הנושא הפלסטיני לא תשתנה, גם אם יקום כח ימי וגם אם לא" אמר דובר החות'ים, מוחמד עבד א-סלאם. לטענתו, "המבצעים הימיים של תימן נועדו לתמוך בעם הפלסטיני בהתמודדותו עם המצור והתוקפנות. גם אם ארה"ב תצליח לגייס את כל העולם, לא נפסיק את הפעולות שלנו – אלא אם כן רצח העם בעזה ייפסק".

א-סלאם הוסיף וטען כי "נתיבי השיט הסמוכים לתימן בטוחים לכל הספינות, חוץ מאלו של ישראל או ספינות שעושים את דרכם לישראל". למרות דבריו, אמש דווח על מספר ספינות בבעלויות זרות שלא היו בדרכן לישראל שהותקפו סמוך לתימן.

כאמור, אמש מזכיר ההגנה האמריקאי לויד אוסטין הכריז על הקמת כוח עולמי נגד האיום החות'י שיבטיח את חופש התנועה בים האדום. הכוח החדש יכלול את בריטניה, בחריין, קנדה, צרפת, איטליה, הולנד, נורבגיה, סיישל וספרד, כדי להתמודד במשותף עם אתגרי הביטחון בדרום הים האדום ובמפרץ עדן, במטרה להבטיח את חופש התנועה לכל המדינות וחיזוק הביטחון והשגשוג האזורי.

בהודעה שפרסם נאמר כי "ההסלמה האחרונה בהתקפות החות'ים הפזיזות מאיימת על הזרימה החופשית של המסחר, מסכנת יורדי ים חפים מפשע ומפרה את החוק הבינלאומי. הים האדום הוא נתיב מים קריטי שהיה חיוני לחופש הניווט ומסדרון מסחרי מרכזי המאפשר סחר בינלאומי. מדינות השואפות לקיים את העיקרון הבסיסי של חופש הניווט חייבות להתאחד כדי להתמודד עם האתגר".

"זהו אתגר בינלאומי הדורש פעולה קולקטיבית" אמר אוסטין. "לפיכך, אני מכריז היום על הקמת יוזמה ביטחונית רב-לאומית וחשובה תחת מטריית הכוחות הימיים המשולבים והובלת כוח המשימה 153 שלו, המתמקד בביטחון בים האדום.