מבזקים
סרוגים

מבצע ענק: הוחרמו 1,500 משטובות ברחבי יו"ש

במהלך מבצע משותף של לוחמי אוגדת יו"ש מג"ב ומחוז ש"י הוחרמו מעל 1,500 רכבים ביהודה ושומרון, חלקם שימשו לפיגועים רבים נגד חיילים ואזרחים

ו' טבת התשפ"ד
מבצע ענק: הוחרמו 1,500 משטובות ברחבי יו"ש
מבצע ענק: הוחרמו 1,500 משטובות ברחבי יו"ש צילום: הרכבים שהוחרמו (דובר צה"ל)

במהלך מבצע למיגור הרכבים הבלתי חוקיים בכבישי יהודה ושומרון לוחמי אוגדת יו״ש במילואים, מג״ב ומחוז ש״י החרימו מעל 1,500 רכבים במעל 15 פעילויות מיוחדות מתחילת המלחמה.

מדובר ברכבים שאינם חוקיים ושהורדו מהכביש מסיבות שונות. פעמים רבות המשטובות שומשו לביצוע פיגועים נגד הכוחות או נגד אזרחים וגם היו מעורבים בתאונות דרכים.

חלק מהרכבים שהוחרמו (דובר צה"ל)

גורם בכיר באוגדת יו״ש אומר כי ״בזכות שיתוף הפעולה של כלל כוחות הביטחון מבצע החרמת המשטובות ברחבי יהודה ושומרון הוא נדבך מרכזי בשמירה על ביטחון האזרחים בכבישים ומניעת פיגועים. נקודת הציון של מעל 1,500 רכבים בלתי חוקיים שהוחרמו ולא יהיה בהם פוטנציאל לפגיעה בחיי אדם היא נקודה משמעותית ואנחנו מתכוונים להגביר את הפעילות בשטח, יחד עם פעולות נוספות, כדי להביא ביטחון מירבי לאזרחים״.

יהודה ושומרון מג"ב משטובה