שר הביטחון יואב גלנט קיים (ראשון) מסיבת עיתונאים עם שר ההגנה של ארה"ב לויד אוסטין.
בפתח הדברים אמר גלנט, "נכנסנו למלחמה שלא רצינו ב-7.10. הם רצחו אנסו וחטפו ילדים אימהות חיילים וניצולי שואה. מטרתנו היא למגר את החמאס ולהחזיר את החטופים. כל העולם יודע שהניצחון מול חמאס זה לא מלחמה מול אנשי עזה, אנחנו מכניסים לאזרחים מה שצריך. מצאנו מנהרות מלאות וארוכות. הרסנו את החמאס בחאן יונס וממוקדים עד חיסולו".
לדברי שר הביטחון, "שנינו יודעים את הבעיה במלחמה וזה יקח זמן. אנחנו שומרים על הערכים שלנו ועל החוק הבינלאומי כדי לשמור על אזרחים, הכנסנו סיוע הומניטרי. חמאס התחיל את המלחמה בטילים שהם לא מקובלים עלינו והאזרחים היו תחת מתקפה. אנחנו רוצים מציאות חדשה עם ביטחון וגם לדחוק את חיזבאללה. אנחנו רוצים להחזיר את התושבים אחרי שנביא ביטחון. אם יהיו מגעים דיפלומטיים אנחנו נלך על זה".
היום גם דיברנו על החותים, הם מאיימים על חופש התנועה של הספינות נגד ישראל. חמאס, החיזבאללה וחותים מקבלים סיוע מאיראן. אנחנו ערים לכל מה שקורה וערוכים להגן על עצמנו".

אוסטין: "ישראל והפלסטינים צריכים להקים שתי מדינות ולחיות בביטחון"
שר ההגנה הודה למקבילו הישראלי וחזר על העמידה של מדינתו לצד ישראל. "אני הגעתי כדי לומר לכם שאמריקה תומכת בישראל והיא לא לבד. אנחנו יודעים שהימים היו נוראים לישראלים וזה נגע בכל אדם דמוקרטי. שולח את תנחומי לגדי אייזנקוט. על נפילת בנו ואחיינו. חמאס החליט להביא טרור, הם רצחו וירו בהורים מול ילדיהם. נשים נאנסנו, ניצוילי שואה נלקחו לשבי.
לדברי אוסטין, "בשביל חמאס זה רק ההתחלה והם רוצים לחזור שוב על האירועים הללו. אף מדינה לא יכולה להרשות זאת. ישראל צריכה לשמור על מדינתה. חמאס מחזיקים שבויים ומסתתרים מאחורי אוכלוסיה אזרחית, לא אכפת להם מהם. חמאס לא יבצע יותר טרור נגד ישראל. נביא עוד ביטחון לעתיד של ישראל והפלסטינים. אנחנו מחכים לשחרור החטופים וננסה להחזיר אותם ונעשה הכל להחזיר עוד".
עוד הוסיף: "חמאס התחיל את המלחמה וההגנה על האוכלוסיה האזרחית זו מטרה, נכניס עוד סיוע הומניטרי לעזה. אירן היא זו שתומכת בטרור. ישראל והפלסטינים צריכים לחיות יותר בביטחון אחרי המלחמה. הם צריכים להקים שתי מדינות אחת ליד השניה ולחיות בביטחון.
אנחנו יודעים כמה זה קשה אחרי ה- 7.10 אבל זה יכול לקרות. אנחנו נעזור לביטחון ישראל. כמו שאמר קנדי ישראל היא חברה של ארצות הברית ויש לנו במשותף. זה נכון גם היום. זו החברה הכי טובה שלנו בעולם".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
הרב געלט
בנימין, לך עכשיו או תודח קונסטרוקטיבית, התפטרוטיבית, בריאוטיבית. אתה אחראי ראשי לשואה שהמטת על היהודים. לך בכבוד או תודח בקלון
18:55 18.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר