מערך הסייבר הלאומי פרסם הבוקר (שני) את תוצאות החקירה על ניסיון תקיפת הסייבר נגד בית החולים "זיו" שהתרחש בחודש שעבר, כשלטענתה איראן וחיזבאללה עומדות מאחורי המתקפה.

"בתום חקירה משותפת של מערך הסייבר הלאומי, צה"ל ושב"כ, נמצא כי קבוצת סייבר של משרד המודיעין האיראני, במעורבות קבוצת סייבר של חיזבאללה, עומדות מאחורי הניסיון למתקפת סייבר שכוונה לשיבוש בית החולים זיו בצפת לפני כשלושה שבועות" נאמר בהודעה. "במאמצים משותפים של מערך הסייבר, צה"ל, שב"כ, וצוותי משרד הבריאות וביה"ח, נבלמה המתקפה בטרם הצליחה להשיג את מטרתה לשבש את פעילות בית החולים ולפגוע בטיפול הרפואי באזרחים". עם זאת, נמצא כי הקבוצה גנבה חלק מהמידע הרגיש המאוחסן במערכות בית החולים".

החקירה העלתה כי קבוצת התקיפה בסייבר AGRIUS, המשתייכת למשרד המודיעין האיראני, ניסתה לבצע מתקפת סייבר בבית החולים זיו במטרה לפגוע בתפקודו השוטף, על רקע מלחמת "חרבות ברזל". עוד נאמר כי המתקפה בוצעה על ידי משרד המודיעין במעורבות של יחידת סייבר של חיזבאללה בשם Lebanese Cedar המובלת על ידי מוחמד עלי מרעי.

במערך הסייבר הלאומי הבהירו כי "התקיפה נבלמה בשלב מוקדם ובכך נמנע הניסיון של איראן וחיזבאללה לפגוע בתפקוד בית החולים ופוטנציאל לפגיעה הומניטרית באזרחים. עם זאת, התוקפים הצליחו לקחת חומרים מתוך בית החולים והחלו לפרסמם ברשתות חברתיות. במאמצים משותפים עם פרקליטות המדינה במטרה לשמור על פרטיות המטופלים, הוסרו הערוצים ברשתות החברתיות שבהם פורסם חלק מהמידע הרגיש".