בכל זאת הגענו למרות הכל
המצב הביטחוני הרעוע לא הרתיע אותם, עשרות נגני כליזמר מכל העולם נחתו היום (ראשון) בישראל והם צפויים להשתתף בכיתות אמן בינלאומיות ולהופיע במסגרת פסטיבל הכליזמרים הבינלאומי בירושלים. האמנים בחרו שלא להיכנע לאיומים שהשמיע חמאס בימים האחרונים והם נחושים לעלות ולהופיע בניגון ובשירה בירושלים. בין האמנים המובילים שעתידים להגיע אמן הבנדניון ראול חאורנה (ארה"ב), רביעיית ג'יטן בלונד (גרמניה) אמנית הקלרינט קרוליין הרטיג (ארה"ב) ווירטואוז האקורדיון הבינלאומי אמיל אייבינדר (מולדובה). "המוסיקה היא חומת המגן שלנו, אנחנו מחוברים למוזיקה היהודית בת מאות השנים וכמו ששום דבר לא הרתיע אותם, כך שאנחנו לא נירתע. אנחנו באים לנגן בשביל הנשמה"
מנהל הפסטיבל חנן בר-סלע אמר "התשובה הראויה ביותר לטרור היא בניגון ושירה, הזמר היהודי לא פסק במשך דורות שלמים חרף התקפות ופרעות איומות, את המנגינה הזו אי אפשר להפסיק".
מנגנים כבר בשדה התעופה
[[[http://www.srugim.co.il/wp-content/uploads/2014/08/מנגנים-בדשה-התעופה.mp4]]]
פסטיבל הכליזמרים שיתקיים בין התאריכים ל' באב- ה' באלול 31-26.8 מוביל קונספט חדשני שנועד לנער את התפיסה הגלותית של הכליזמר באמצעות שילוב אמנים ויוצרים צעירים בני זמננו, בביצוע יצירות חדשות עם הכליזמר הישן והמסורתי. הדבר מופיע בעוצמה רבה במופע הפתיחה בו עולים יחדיו על במה אחת מאסטרו גיורא פיידמן אמן הכליזמר הבינלאומי (ישראל-גרמניה) יחד עם חתן פרס ישראל יהורם גאון המסמל לכולנו את הישראליות והיוצר שלומי שבן אמן צעיר ומבריק. בליווי עשרות נגני כלי זמר על רקע חומות עיר העתיקה בירושלים.
ליבת הפסטיבל הן כיתות האמן הבינלאומיות של הכליזמרים, מידי יום לאורך ימי הפסטיבל בשעות הבוקר בקמפוס גבעת רם באוניברסיטה העברית יתקיימו כיתות אמן למוסיקת הכליזמרים עם מיטב האמנים והמורים מכל רחבי העולם, הכניסה חופשית וללא תשלום לקהל הרחב אשר ייהנה מתחושת וחווית הקרבה והלימוד שבנגינת הכליזמר.
מי שקידם והביא את הפסטיבל לירושלים הוא דב קלמנוביץ המשנה לראש עיריית ירושלים ומחזיק התרבות היהודית ומורשת ישראל, "זה היה חלום ישן שלי לעשות בירושלים פסטיבל שיש בו גם ישראליות מודרנית וגם שורשיות יהודית, ירושלים מלאה בפסטיבלים (פורמולה, חוצות היוצר, אבירים) אך עד כה לא היה פסטיבל יהודי מסורתי מקורי, פסטיבל שמחבר עבר והווה ישראליות ויהדות. זו הפעם הראשונה שיש הפקה כזו בירושלים".
מה דעתך בנושא?
0 תגובות
0 דיונים