יו"ר ועדת החוץ והביטחון ח"כ יולי אדלשטיין, פנה לפני זמן קצר לרמטכ"ל, רב-אלוף הרצי הלוי במכתב בנוגע להרחקתם מפעילות של לוחמי צה"ל לאחר שקראו 'קריאת שמע' ושרו שירי חנוכה במסגד בג'נין.

במכתבו כתב אדלשטיין: "קראתי בדאגה את הודעתו של דובר צה"ל בנוגע להרחקתם מפעילות של לוחמי צה"ל לאחר שקראו 'שמע ישראל' במסגד בג'נין.

מבלי לגרוע משיקול הדעת המוטעה של החיילים, סבורני כי ניתן לנהל את הטיפול בצורה מתונה יותר מאשר הרחקה מפעילות. מוטב היה לו מפקד בכיר היה עורך להם שיחה ומחדד את הנהלים.

במערך השיקולים, יש לכלול גם את נושא המוטיבציה והמוראל בקרב חיילנו, שעושים לילות כימים ומחרפים את נפשם בלחימה עזה בקיני הטרור הללו. אני קורא לך לשקול מחדש את דרך הטיפול בהם", כתב.

כזכור, במהלך פעילות צה"ל בג'נין ביממה האחרונה השתלטו הלוחמים על מסגדים בעיר ובמהלך השהות במסגד קרא אחד הלוחמים 'שמע ישראל' במיקרופון המואזין. בתגובה מסר דובר צה"ל כי "הלוחמים הורחקו מפעילות מבצעית באופן מיידי".

בתגובה לא מעט חברי כנסת מחו כנגד ההחלטה וקראו לדובר צה"ל לבטל אותה.