ויראלי

התמונה שהביכה את מנסור עבאס

חבר הכנסת מנסור עבאס גינה את השמעת 'שמע ישראל' במסגד בג'נין על ידי חיילי צה"ל: "דת האיסלאם ויהדות לאורך 1400 שנים ידעו לכבד אחת את השניה", מיכל וולדיגר לא נשארה חייבת ותקפה חזרה

עבאס: "נועד להגן עליה מהימין"
עבאס: "נועד להגן עליה מהימין" | צילום: (צילום: חיים גולדברג / פלאש90)

לאחר שפורסם הסרטון בו נראים חיילי צה"ל משמיעים 'שמע ישראל' במסגד בג'נין, ולאחר שצה"ל הודיע כי הם הודחו מהפעילות, חבר הכנסת מנסור עבאס כתב בחשבון הX(טוויטר) שלו: "לא קל לנו כמוסלמים להתמודד עם תוצאות המלחמה הקשה והתמונות הכואבות מרצועת עזה, להוסיף לזה התגרות במימד יחסי דת האיסלאם ויהדות, שלאורך 1400 שנים ידעו לכבד אחת את השניה זה יותר מדי טיפשי וראוי לגינוי".

בתגובה לדבריו אלו החלו גולשים רבים לתקוף את עבאס על דבריו וענו לו חזרה: "על איזה כבוד אתה מדבר? במשך אלפי שנים המוסלמים טובחים ביהודים ולא מכבדים שום דת מלבד האיסלאם", "אנשיך המוסלמים נכנסו לבתי כנסת ורצחו וטבחו במתפללים במקום, בניגוד לחייל צה"ל שכל חטאם היה שהעזו להשמיע שירי חנוכה במסגד".

ענק: הרמקול של המסגד בג'נין קורא 'שמע ישראל'

ותגובות נוספות בסגנון: "הטבח האחרון שהמוסלמים עשו, היה זה שגרם לפריצת המלחמה בעזה, אז תאשים רק את חמאס בתמונות הקשות של ילדים מתים בעזה" ועוד.

גם חברת הכנסת מיכל וולדיגר לא נשארה חייבת, וכתבה בצירוץ תמונה מהפיגוע שארע בבית כנסת בירושלים לפני כעשר שנים, בו נראה מתפלל כשהוא עטוף בתפילין ובטלית, מתבוסס מת בתוך שלולית דם: "להלן 1,400 שנה של כבוד בין הדתות. ‏מנסור אני לא קונה את זה, עם ישראל לא קונה את זה".

תמונת המתפלל שנרצח בבית הכנסת (בית הכנסת בהר נוף (פלאש90))

כזכור, בפיגוע שהתרחש בשכונת הר נוף בירושלים, חדרו שני מחבלים לתוך בית הכנסת מצוידים בסכינים וגרזנים והחלו לטבוח במתפללים. ארבעה נרצחו ושמונה נפצעו בדרגות פציעה קשות. הפיגוע זכור כזירת רצח קשה במיוחד, ותמונות המתפללים עטורי הטליתות הופצו בכל העולם.

תגובות

35
26
מוטי בן עזרי
14.12.23

מנסור עבאס לך תמכור בייגלה בכפר שלך.

25
זה כתוב אצליכם בקוראן אסור לעשות מה שעשי
14.12.23

מה עשיתם לנו בתאריך הזה 7.10.23

1
עידן
15.12.23

לא נכון אצלם בקוראן יש מצווה לשחוט יהודים ראה ערך המשוגע מוחמד העאלק נביא שלהם שרצח יהודים ואנס נשים.

2
...
15.12.23

הם הורגים בשביל האל

24
גל
14.12.23

דת מסכים במאה אחוז עד הדת כאדם דתי קשה לי לראות את השריפות של בתי הכנסת מה ששנוא עלייך אל תעשה לחברייך

1
...
15.12.23

כן אבל הם לא נקראים חברייך הם נקראים אויביך או שונאיך