רס״ר (מיל׳) אלישע לוינשטרן (38) מהישוב חריש, לוחם בשריון בגדוד 8104 נפל הלילה בדרום רצועת עזה. לוינשטרן, נשוי ואב לשישה ילדים הוא בוגר ישיבת ההסדר בירוחם, תלמיד מחזור י"א בישיבה ושמר איתה על קשר רציף לאורך כל השנה, וזה התלמיד השביעי מישיבת ההסדר ירוחם ששכלה עד כה שבעה מתלמידיה-חמישה תלמידים המסלול ושני בוגרים.
בנוסף ללוינשטרן נפלו תלמיד הישיבה לוחם השריון סמל אריאל אליהו שנפל במתקפת 7 באוקטובר, בוגר הישיבה לוחם שריון רס"ל (במיל') ינון פליישמן שנפל באסון התהפכות הטנק בגבול לבנון, לוחם גבעתי סמ"ר איתן דב רוזנצוויג ז"ל בגבעתי שנפל בצפון רצועת עזה, קצין שריון סרן איתן פיש שנפל בקרב ברצועת עזה, לוחם שריון סמל יקיר ידידיה שינקולבסקי שנפל שבקרב ברצועת עזה ובוגר הישיבה, רס"מ (מיל') גדעון אילני שנפל בקרב ברצועת עזה.
בישיבה ספדו לו הבוקר: "בנר השביעי הזה של חנוכה, קיבלנו בשורות קשות מנשוא. הנר השביעי ניטל מאתנו. האור המזהיר של הרב אלישע היקר נדם. אנחנו עוד זוכרים איך בדבקות, שנה אחרי שנה, אלישע הגיע בכל ראשי השנים, עם כל משפחתו הנהדרת, לתפילות בישיבה. הרב אלישע היקר, האור שלך מאיר ועדיין זוהר במלוא פשטותו ויפעתו בתוכנו. אנחנו מבטיחים להמשיך ולהטיב את נרות יראת השמים המחייכת, את הלמדנות האהובה, את הארת הפנים הפשוטה והמחממת שלך, ולהעלות אותם תמיד על לוח ליבנו, בדיבורים של קודש בבית המדרש ובכל מרחבי העולם הזה".
ראש ישיבת ההסדר הרב חיים וולפסון הוסיף: "אלישע היה מאוד אהוב על כולם. אדם מאיר פנים, ישר, וצדיק. אוהב תורה ואנשים והיה אהוב על כולם. הוא אומנם סיים את הלימודים, אבל לא עזב את הישיבה לעולם. הגיע עם המשפחה אשתו והילדים, בראש השנה, יום כיפור ופורים. תמיד שמר על קשר עם כל רבני הישיבה והכאב גדול". על ריבוי הנופלים בישיבה שמונה 300 תלמידים הוא אומר: "אנחנו המומים, כואבים, מטולטלים, זועקים ואין לי שום מילים שיכולות לתאר את התחושות והכאב שאנחנו מרגישים".
כיצד מתרוממים מזה?
"אני לא יודע כיצד מתרוממים מזה. כל פעם שאנחנו כותבים שהצלחנו להתייצב, אנחנו חוטפים מכה נוספת, אז אנחנו עוד לא עסוקים בלהתרומם, אנחנו עסוקים בלהתייצב, בניסיון לתמוך ולפגוש את החיילים שלנו. יש לנו חיילים שנמצאים היום בתוך עזה במגע עם קרבות מאוד לא פשוטים. יש לנו צוות שלחם בקרב בסג'עיה שבו נפלו מג"ד גולני והמ"פ שנפל, היה מ"פ של תלמידים שלנו לאורך המסלול".
עוד הוא מוסיף: "אנחנו מאמינים מאוד שעם ישראל צריך להילחם ומבינים את המחיר הכואב של המלחמה. אני לא חושב שהבנו לעומק מה המשמעות של המחיר שאפשר לשלם במלחמה, אנחנו מקבלים את זה בהשלמה, בגלל העובדה שאנחנו מזדהים מאוד עם המטרה של המלחמה הזו ומבינים שזה מחיר שאם עם ישראל לא ישלם אותו עכשיו וכמו שאנחנו רואים המחיר כל הזמן עולה, נצטרך לשלם מחיר אחר. אנחנו שותפים של עם ישראל במצב המאוד לא פשוט הזה ושאתה שותף במצבים כאלה של כאב, בסוף אתה לוקח חלק מהכאב אליך. אנחנו ברגעים שהכאב גדול מנשוא".
מה דעתך בנושא?
1 תגובות
0 דיונים
מיכל עמר.
מנוחתו בגן עדן אמן אמן אמן.
13:11 14.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
מיכל עמר.
מנוחתו בגן עדן אמן אמן אמן.
13:11 14.12.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר