בזמן שהאיום מכיוון החות'ים בתימן עלה מדרגה, כוחות בדרום תימן הראו נכונות מפתיעה לשיתוף פעולה עם ישראל, כך פורסם אמש בכאן 11. הכוחות הבדלניים שנתמכים בידי האמירויות ומעוז שלטונם ממוקם בעיר הנמל עדן בדרום תימן, מתנהלים אחרת מהחות'ים ששולטים בבירה צנעא וצפונה.
בימים האחרונים הנשיא של מועצת המעבר בדרום תימן, עידרוס א-זביידי, ניהל לא מעט שיחות עם גורמים בישראל, גורמים באמירויות וגורמים אמריקנים, בכדי לדון בהתמודדות עם ההסלמה של החות'ים שנתמכים בידי איראן. גורם המקורב לא-זביידי, הסביר כי מועצת המעבר בדרום תימן מעוניינת לבלום את הטרור החות'י ולקבל תמיכה בין-לאומית, כולל תמיכה מישראל.

גורם מדיני בכיר אמר כי בסוף השבוע האחרון, הדגיש א-זביידי באחת מפגישותיו כי הכוחות בדרום תימן נערכו למלא תפקיד מרכזי באבטחת נתיב השייט בים סוף עם השותפים האזוריים והבינלאומיים. "אם ישראל תכיר בזכות שלנו להגדרה עצמית בדרום תימן, תמצאו בעל ברית בשטח נגד האיום החות'י", אמר.
בעקבות השתלטותם של החות'ים על צנעא לפני עשור, תימן התפלגה לכמה מוקדי שלטון וישנה תחרות בדרום בין כוחות ממשל שנתמכים בידי סעודיה, לבין אותם כוחות בדלניים שנתמכים בידי האמירויות ושואפים לקבל עצמאות ולהתפלג רשמית מהחלק הצפוני, כפי שהיה בעבר.
תגובות
נראה לי שעושים לנו שוב תרגיל החוקר הטוב והחוקר הרע. כמו הרשות והחמס, כמו לבנון וחיזבלה, כמו חמס וג'יהאד
ואלה נתת לי חומר למחשבה
למה זה טוב לנו זה ברור, למה הם רוצים את ההכרה מאיתנו לא ברור בכלל. מה אנחנו מפספסים פה?
ובכן הם רוצים נשק מישראל בשביל להביס את המורדים, ואחר כך הם יוכלו להפנות את הנשק כלפי ישראל. למדו מעראפת
אינשטיין- גאון של אימא.. פרשן בשקל. תחליף את השם לברוך או שם של אחר שנשמע אהבל..
יאללה אני מכיר בכם.. קדימה לזרוק על החותים מלאווח וגיחנון עם מרק רגל חם