אם נמאס לכם מהסופגניות הקלאסיות המלאות בשמן, ואתם מנסים לשמור על הגזרה אבל עדיין לקיים את מצוות החג ולאכול, הנה מתכון להכנת סופגנייה בריאה ואפויה, עם מילויים מגוונים ובריאים שתוכלו אפילו לאכול אחרי הארוחה הבשרית.

מתכון לסופגניות בריאות

מצרכים ל-10 סופגניות:

250 גרם קמח כוסמין

1/2 כף שמרים (5 גרם)

2 כפות דבש/סילאן

90 גרם חלב סויה

30 גרם רסק תפוחים

35 גרם שמן קוקוס

1/4 כפית מלח

הוראות הכנה:

מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח. בכוס נפרדת מערבבים היטב את השמרים, הדבש וחלב הסויה עד להתססה (כ-10 דקות). מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר החומרים, ולשים עד לקבלת בצק אחיד ודביק למגע. מניחים לבצק לתפוח עד שהוא מכפיל את נפחו ולאחר מכן קורצים עיגולים מהבצק ומניחים אותם על נייר אפייה בתבנית. אופים בחום של 180-200 מעלות למשך כ-30 דקות או עד לקבלת צבע שחום, ואז מוציאים את הסופגניות להתקררות ומזריקים פנימה את המילוי.

מילוי ריבה טבעית

(צילום: יח"צ)

740 גרם שזיפים או קונפיטורת שזיפים 100 פרי ללא סוכר

2 תפוחים

מיץ מלימון אחד

3 כפות סירופ אגבה

250 מ"ל מים

הוראות הכנה: שוטפים את הפירות וחותכים לקוביות (לא חובה לקלף). מכניסים לסיר את כל המרכיבים ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהתערובת מסמיכה (כשעתיים), ולאחר התרככות הפירות, טוחנים עד לקבלת מרקם חלק.

מילוי קרם שוקולד

(צילום: יח"צ)

חבילת טופו משי

250 גרם שוקולד מריר

2 כפות חלב סויה

1 כפית קקאו

1 כפית תמצית וניל

2-3 כפות סירופ אגבה

קורט מלח

הוראות הכנה: טוחנים את כל החומרים יחד במטחנה חזקה עד שמקבלים קרם חלק.

מילוי קרם קוקוס

(צילום: יח"צ)

3 כוסות קשיו

1 וחצי כוסות של קרם קוקוס טבעי

1/3 כוס סילאן

1/3 כוס שמן קוקוס

1/3 כוס מיץ מלימון סחוט

 1/2כפית תמצית וניל טבעית

הוראות הכנה: מערבבים את כל המוצר בבלנדר עד שמקבלים קרם חלק.

מילוי קרם תותים

(צילום: יח"צ)

10 תותים

כפית סוכר קנים אורגני

1/4 קצפת צמחית במתיקות מעודנת

1/4 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר

הוראות הכנה: מקציפים את הקצפת עם חלב הסויה והסוכר עד לקבלת קרם יציב. מועכים את התותים למחית ומוסיפים להקצפה. מקפלים עד לקבלת קרם יציב.

המתכונים באדיבות רויטל אדמוני, מחברת תוכנית הלימודים "אוכלים בריא" ומורה לחינוך תזונתי.