מבזקים
סרוגים

ברקע המתיחות בצפון: תוקם אוניברסיטה בקריית שמונה

שר החינוך יואב קיש הודיע היום כי הוחלט על הקמת אוניברסיטה ראשונה בגליל "אוניברסיטת קריית שמונה". קיש: "זהו העיתוי הנכון ביותר לומר לשונאינו: אנחנו כאן כדי להישאר"

כ"ב כסלו התשפ"ד
ברקע המתיחות בצפון: תוקם אוניברסיטה בקריית שמונה
ברקע המתיחות בצפון: תוקם אוניברסיטה בקריית שמונה צילום: שר החינוך, יואב קיש (צילום: Miriam Alster/Flash90)

שר החינוך יואב קיש הודיע היום (שלישי) כי בכוונתו להביא הערב לישיבת המל"ג את החלטתו להקים את האוניברסיטה הראשונה בגליל, אוניברסיטת קריית שמונה.

השר אישר לקדם את החלטת הממשלה בנושא הקמת אוניברסיטה בגליל משנת 2005 וכן את החלטת המל"ג שהתקבלה בשנה שעברה.

במסגרת ההחלטה, יוקם צוות היגוי מקצועי מטעם המל"ג שילווה את תהליך הקמת האוניברסיטה. כמו כן, יתבצע מיזוג מלא של מכון המחקר מיג"ל ומכללת תל חי. עוד סוכם כי כל מבנה עתידי שיוקם עבור האוניברסיטה, ייבנה בשטח השיפוט של העיר קריית שמונה.

שר החינוך ויו"ר המלג, יואב קיש אמר בנוגע להחלטה: "דווקא על רקע המלחמה והרצון של אויבנו להשמיד אותנו – זהו העיתוי הנכון ביותר לומר לשונאינו: אנחנו כאן כדי להישאר. הקמת האוניברסיטה וחיזוק העיר קריית שמונה ובגליל חיוניים ומשמעותיים עכשיו יותר מתמיד".

אוניברסיטה הצפון יואב קיש קריית שמונה שר החינוך