תהיו הראשונים להתעדכן!
נרשמים לניוזלטר של סרוגים ומקבלים מדי יום את החדשות והעדכונים הכי חמים ישירות למייל.
ביום שישי פורסם כי מצ"ח יצטרפו לחקירת מותו הטראגי של יובל קסטלמן מאש כוחותינו בפיגוע בירושלים בשבוע שעבר, היום (ב), מדווח כי מצ"ח עצרו את הלוחם שחשוד בירי הקטלני על יובל קסטלמן. החוקרים גילו פערים בין גרסתו הראשונית בחקירה תחת אזהרה לבין הממצאים בזירה ולכן הוחלט לעצור אותו כך על פי הדיווח של יואב זיתון, כתב ynet.כ
כפי שפורסם צה"ל חוזר בו: מצ"ח יחקור את החיילים שירו ביובל קסטלמן, לאחר ההודעה הקודמת בה נאמר כי האירוע נמצא בשלבי חקירה אצל חוקרי השב"כ והמשטרה. כך דיווחו כתבי כאן 11. על פי הדיווח, המשטרה גבתה את עדותם של החיילים והגיעו למסקנה כי האחרונים חשבו שמדובר במחבל. עוד נמסר כי אין כעת חשד לאירוע פלילי.
אמש לאחר שעורר סערה סביב התבטאותו בנושא מותו של יובל קסטלמן שנהרג בשוגג על ידי כוחות הביטחון, ראש הממשלה בנימין נתניהו הודיע היום כי המקרה חייב להיבדק.
לדברי נתניהו, "יובל דורון קסטלמן הוא גיבור ישראל. יובל במעשה גבורה עילאי הציל חיים רבים, אבל לצערנו קרתה שם טרגדיה איומה – האיש שהציל בעצמו נקטל. הדבר הזה חייב להיבדק עד תום. שוחחתי היום עם משה, אביו של יובל. מלח הארץ, משפחה ציונית, משפחה מופלאה. אני והעם כולו דואבים איתם על מותו של גיבור ישראל".
עורכי דינו של החייל, אל״ם (מיל׳) שלומי צפורי ואל״ם (מיל׳) רן כהן רוכברגר, הסנגור הצבאי הראשי לשעבר, מסרו: "האירוע הנורא שבו נהרג שלשום יובל דרור קסטלמן ז"ל הוא טרגדיה נוראה ומטלטלת. הלוחם נחקר הלילה במצ״ח במשך שעות ארוכות. בחקירה מסר את גרסתו המפורטת, השיב לכל שנשאל, הביע הסכמה להיבדק בפוליגרף ומסר את צערו עמוק על מותו של יובל ז״ל וביקש למסור את תנחומיו הכנים למשפחה האבלה".
קטעי הסרטונים מזירת הפיגוע שפורסמו ברשתות החברתיות, וזוויות הצילום שלהם, יוצרים רושם חלקי ומוטעה שאינו משקף את מה שנראה ונשמע מהכיוון של הלוחם. את הירי הנוסף שביצעו הלוחם ואנשים נוספים בזירה לעברו של יובל ז״ל יש לבחון על פי כלל הנסיבות ותמונת המצב שעמדה בזמן אמת לנגד לעיניו של הלוחם.
"מהמקום שבו עמד הלוחם, מהמראות שראה ומהקולות ששמע, הלוחם היה משוכנע בכל ליבו שהוא מבצע ירי לעבר מחבל שעדיין מהווה סכנת חיים כלפיו וכלפי כל הסובבים. הוא לא התכוון בשום אופן לבצע "וידוא הריגה" וכך גם לא פעל. מיד לאחר שראה שאותו אדם נפגע ונשכב, חדל מהירי. לאחר ששמענו את עדותו של הלוחם, אין לנו ספק כי בנסיבות קיצון חריגות אלה תגיע גם הפרקליטות הצבאית למסקנה הברורה, כי עם כל הצער הכבד על התוצאה הנוראה מדובר בטעות טראגית שאינה מצדיקה נקיטת צעדים פלילים נגד הלוחם".
מצאת טעות בכתבה? התוכן בכתבה מפר זכויות יוצרים שבבעלותך? נתקלת בפרסומת לא ראויה? דווח/י לנו