יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ הגיב היום (ראשון) למותו של יובל קסטלמן, האזרח שנטרל את המחבלים בפיגוע הירי בירושלים ונורה למוות על ידי אחד החיילים בזירה שזיהה אותו כמחבל. בדבריו תקף את ראש הממשלה בנימין נתניהו שטען אמש ש"אלה החיים" כשנשאל על האירוע הטרגי.

"יובל קסטלמן ז״ל, שניטרל את המחבל בירושלים ונורה למוות, הוא גיבור לאומי. הוא לא היסס, והסתער כדי להציל חיי אדם" אמר גנץ. "החברה הישראלית כולה חייבת לו תודה עמוקה. כולנו מחבקים את המשפחה".

לדבריו, "זירת פיגוע היא כמעט תמיד מורכבת ואני בטוח שהחייל שירה ביובל, עשה זאת בטעות, טעות שעלתה במחיר כבד. לצד החקירה המתחייבת של המקרה הטרגי על ידי הגורמים הרלוונטיים בצה״ל ובמשטרה, נדרשת חקירה מקיפה של הנסיבות שהביאו אליו, הנהלים וההקפדה על טוהר הנשק. זו המחויבות שלנו ליובל, למשפחתו ולחברה הישראלית כולה".

בסיכום גנץ הבהיר כי "המקרה של יובל הגיבור, הוא לא "החיים", אלא תמרור אזהרה שמחייב הפקת לקחים שיצילו חיים בעתיד. יהי זכרו ברוך".