מבזקים
סרוגים

אדל בספלוב בדרישה לגננת: "בלי ילדים ערבים בגן"

האושייה אדל בספלוב, כתבה הודעה זועמת בקבוצת ההורים כי היא לא מוכנה שיהיה בגן של ילדיה ילד ערבי. "אני מפחדת שכרגע הילדים שלי ילכו לגן עם ילדים והורים ערבים" כתבה ועוררה סערה

חני אדרי | חדשות סרוגים
כ' כסלו התשפ"ד
אדל בספלוב בדרישה לגננת: "בלי ילדים ערבים בגן"

האושייה אדל בספלוב שלחה הודעה בקבוצת הוואטסאפ של הורי הגן בו רשומים גם ילדיה, ובה היא מבקשת להוציא את הילדים הערבים מהגן, כך פרסם העיתונאי ערן סויסה.

ילדה של בספלוב נמצא בגן פעוטות בתל אביב, ואת ההודעה שעוררה סערה רבה ברשתות, שלחה אדל לאחר שהגיע לגן זוג הורים ערבים עם בתם להסתגלות.

"בואו נעשה את זה נורא פשוט" כתבה, "אם זה לא היה המצב של היום, אף אחד לא היה מדבר ולא אומר מילה. אבל מבחינתי ילד ערבי עם הורים ערבים, לא יכולים להיות בגן של הילדים שלי. גם המחבל שביצע בשבוע שעבר פיגוע בירושלים היה ערבי ישראלי ולא בא לי את זה.

אנחנו רוב בגן ואני אחליט שלא יהיה לי ילד ערבי בגן ולא הורים ערבים ועד שהיא לא תבין את זה, אני גם אדבר איתה", התכוונה בספלוב לגננת.

כתב אישום: תושב טייבה סייע לאויב במלחמה
כתב אישום: תושב טייבה סייע לאויב במלחמהצילום: כתב אישום: תושב טייבה סייע לאויב במלחמה

לאחר פרסום ההקלטה, הרשת געשה ומאות גולשים כינו את בספלוב: גזענית, בושה למדינת ישראל ואך כאלו שהשוו אותה לנאצית. אדל לא נשארה חייבת ופתחה בסדרת סטורים כועסים בהם היא מאשימה את המגיבים בהתייפיפות.

"מאמינה שאם אני אכנס לכל אחד ואחת מכם לפלאפון, אני אמצא דיבורים אפילו קשים יותר על ערבים, אז אל תנסו לשחק לי אותה פתאום לא מפחדים", אמרה בכעס.

בספלוב מסרה בתגובה: "אני מאוד מתנצלת. אין לי דברים רעים להגיד על ערביי ישראל, אבל הפיגועים שהיו עכשיו בישראל נעשו על ידי ערבים ישראלים ואני מפחדת שכרגע הילדים שלי ילכו לגן עם ילדים והורים ערבים. אנחנו בתקופה מלחיצה ואני לא רוצה לשבת בבית בחרדות על הילדים שלי. זו האמת".

 

אדל בספלוב גן ילדים ערביי ישראל תל אביב