זוהר סבח, בעל חווה בבקעת הירדן שקיבל עם פרוץ המלחמה צו 8, החליט להשאיר את ניהול החווה בידי בני נוער מתנדבים והתייצב לשירות מילואים. מספר בדואים ממאהל סמוך ניצלו את העדרותו וגנבו את עדר העיזים.

אתמול (שלישי) בשעות אחר הצהרים, בדואים ממקבץ המאהלים הבלתי חוקי הסמוך מעראג'ת שהבחינו בהיעדרותו של בעל החווה, ניצלו שעת כושר בה הרועה החדש לא שם לב לנעשה סביבו והצליחו לגנוב עשרות ראשי צאן מתוך העדר.

כשהתגלתה הגניבה הוזעק בעל החווה למקום, ויחד עם אזרחים נוספים וכוחות צבא ומשטרה פתחו בחיפושים נרחבים באזור. כדי לשבש את החיפושים ולמנוע את מציאת העדר הגנוב, התגודדו עשרות ערבים בדואים ממקבץ המאהלים מערג'את סביב המחפשים כשהם רעולי פנים, וניסו לתקוף אותם באלות ובאבנים.

רק לאחר שעות ארוכות אותרו העיזים הגנובות בתוך אחד הבתים במאהל הבדואי הסמוך כשלחלקן כבר נחתכו האוזניים באכזריות על מנת להוריד את עגילי הזיהוי שלהם ולטשטש עקבות. עם הגעת הכוחות לבית בו הוסתרו העיזים נמלטו הגנבים מן המקום, אך במשטרה הודיעו לבעל החווה כי זהות הגנבים תושבי המאהל הבדואי ידועה והם ייעצרו במוקדם או במאוחר.

לאחר חיפושים נרחבים, במהלכם התגודדו עשרות ערבים רעולי פנים סביב המחפשים בניסיון למנוע את מציאת הגניבה, אותר העדר על ידי אזרחים וכוחות צבא בתוך אחד הבתים בכפר