מתכון לטפנד זיתים

החומרים:

קופסת זיתים מושחרים מסוננים,

שני שיני שום, מעט שמן זית,

צרור עלי פטרוזיליה.

אופן ההכנה:

לרסק את החומרים היטב במעבד מזון. להגיש קר עם טוסט. 

מתכון לסלט חצילים ים תיכוני

פורסים חציל לא מקולף, קישוא מקולף, גמבה, ופלחי בצל. 

מערבבים הכל עם כיפת קטשופ, 3 כפות רסק עגבניות, כפית מלח, כף סוכר, 2 כפות חומץ, כף שמן זית ושתי שיני שום.

מניחים בתבנית אפייה ומכניסים לתנור עד שהירקות מתרככים ומקבלים גוון חום/זהוב. ניתן לרסק במעבד מזון ולהגיש קר.