לאחר שארגון הצלב האדום, הפיץ אמש (מוצאי שבת), תמונות וסרטונים בהם רואים את אנשיו מעבירים את החטופים שחזרו לישראל, ולקחו קרדיט על העברתם לישראל – מגיש חדשות 12 עופר חדד כעס על כך: "לא ראויים לתודה".

ברשתות החברתיות שלו, ציין עופר חדד את אוזלת ידו של הארגון שבמשך כל הזמן הזה בהם החטופים מוחזקים בידי חמאס, הוא לא עשה מאומה בשביל לדאוג להם לצרכיהם. וגם כעת עם שחרורם של אזרחים חטופים בודדים, אנשי הצלב האדום טרם פגשו את שאר החטופים ובדקו מה מצבם. נזכיר כי בין החטופים יש לא מעט מבוגרים הזקוקים לתרופות, חטופים שנורו תוך כדי לכידתם ועוד.

"הצלב האדום לא ראוי לתמונה הזו" כתב חדד, "הוא לא ראוי למעמד הזה. הגוף הזה שלא נקף אצבע, שלא הצדיק מילה מתוך האמנות שעליהן הוא חתום ושבשמן הוא פועל, הוא חלק מהחרפה. לצד ההתרגשות, גם אחרי הערב יישארו יותר מ-220 חטופים שהצלב האדום לא יבדוק, לא יבקר. את הבושה ראוי להצמיד לארגון הזה גם בערב הזה".