לאחר ההתנגדויות הרבות שעורר החוק המתיר "הזנה בכפייה", פורסמה גם התנגדות של הוועד הבינלאומי של הצלב האדום. כזכור, הפעילות לחקיקת חוק ההזנה בכפייה התעוררה בעקבות שביתת הרעב בה פתחו עשרות אסירים מנהליים השוהים בבתי הכלא בישראל.

זו לשון ההודעה אותה פרסם הועד הבינלאומי של הצלב האדום: " הארגון מתנגד הן להאכלת עצורים בכפייה והן לטיפול בהם בכפייה, משום שחיוני שרצונות עצירים יכובדו תמיד וכבודם העצמי יישמר. פרקטיקת ההאכלה בכפייה היא פולשנית, מסכנת את שלמות היחיד ואינה הולמת את כבודו. פעולת הזנה בכפייה מהווה הפרה של כללי אתיקה רפואית מקובלים שזכו להכרה בינלאומית, והדבר עלול להוביל להפרות של הוראות המשפט ההומניטרי הבינלאומי. האכלת שובתי רעב בכפייה לעולם אינה מוסרית".

בתוך כך, אמש (שבת) פרסם סגן שר החינוך, אבי וורצמן (הבית היהודי), כי גם הוא מתנגד לחוק ההזנה בכפייה. אלא שאצל וורצמן, שהדגיש כי לשם שינוי הוא מזדהה עם האופוזיציה בנושא הזה, הטיעונים אינם נובעים מהשיקול ההומניטרי: "המחבלים הפלסטינים מאיימים למות בשביתת רעב. הממשלה מחוקקת חוק להזנה בכפייה והמחבלים והשמאל הקיצוני מאוד כועסים", כתב וורצמן בדף הפייסבוק שלו, והוסיף: "הפעם אני לגמרי מסכים עימם. אין צורך בכפייה. שימותו".