היום השלישי להפסקת האש, ואחרי שחרור 26 חטופים ישראלים ו-15 חטופים תאילנדים משבי ארגון הטרור, כפי שסוכם בעסקה ישראל מכניסה היום (א) 200 משאיות סיוע הומניטרי היום לרצועת עזה דרך מעבר רפיח לאחר בידוק ישראלי במעבר ניצנה.

עשרות מהמשאיות עולות לצפון הרצועה לצד שישה אמבולנסים, הכנסת הסיוע נעשתה  באישור הדרג המדיני, במסגרת ההפוגה ומתווה שחרור החטופים עם ארגון הטרור חמאס שסוכמו עם ארה״ב בתיווך קטאר ומצרים.  בהובלת האו"ם מועברות עשרות משאיות סיוע הומניטארי, יחד עם שישה אמבולנסים, למרחב צפון הרצועה בכלל ולמחסות שטרם התפנו. העברתן מתבצעת באישור ישראל דרך המעבר ההומניטארי. משאיות הסיוע הומניטרי מכילות מזון, מים, ציוד למחסות ואספקה רפואית בלבד.

במקביל בכיר בארגון הצלב האדום אמר היום במהלך ריאיון לרשת החדשות הבריטית Sky News כי לא בטוח שיתקיים היום סבב שלישי של שחרור חטופים משבי החמאס.

כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .

המשאיות לרצועה (צילום: דוברות מתפ"ש)

על פי הדיווח ברשת, אתמול חל עיכוב משמעותי כאשר חמאס האשים את ישראל באי מילוי התחייבויותיה על פי הסכם הפסקת האש. לטענתה, פחות משאיות סיוע הגיעו לעזה ממה שסוכם. ישראל אמרה שהיא עומדת בהסכם. ולאחר עיכוב של מספר שעות שוחררו בני הערובה והאסירים הפלסטיניים.

בשיחה מעזה, אמר הבכיר, פסקל הונדט, ל-Sky News כי למרות שלא היה בטוח לגבי שחרורים נוספים, לצלב האדום היה צוות בכוננות. הוא הוסיף כי חשוב גם לבני ערובה ישראלים וגם לאסירים פלסטינים להתאחד עם משפחותיהם. המצב בעזה כל כך נואש שההפוגה צריכה להישאר במקומה, אמר.