עידו הרשקוביץ, אחיו של מנהל תיכון פלך בנים יוסי הרשקוביץ שנפל בקרבות ברצועת עזה, סיפר היום (רביעי) על תחושותיו בתום ימי השבעה. בפוסט שכתב בפייסבוק הרשקוביץ סיפר על הקושי בלקום מהאבל בצל המלחמה, אך הבהיר כי מדובר בצעד נדרש כדי להמשיך ולנצח.

"אחרי שבעה גדושה ומאסיבית על יוסי שלנו, עם הרבה בכי וסיפורים (וגם צחוק), התחלנו את היום האחרון של השבעה ביום ראשון. לכאורה יום פשוט בלי מנחמים" כתב הרשקוביץ. "יושבים כמה דקות ואז מישהו מגיע ואומר את המשפט הכי קשה, הכי מפרק והכי חזק ששמעתי בחיים שלי – 'קומו מאבליכם'. ואני אומר לעצמי בראש 'מה הוא נורמלי? איך אני אקום? אני מפורק, אין לי כוחות לכלום, עוד לא בשל בכלל לקום מהכיסא ומהאבל הפרטי שלי. איך אני אקום מהאבל?'".

"אבל בלי הרבה ברירה אנחנו קמים ומבינים שאין לנו פריבילגיה. חייבים להמשיך" הדגיש. "יש לנו אחריות על עצמנו, על המשפחה הגרעינית שלנו, על המשפחה המורחבת, על החברים, על השכנים ועל כל עם ישראל. אנו נמצאים 'במלחמת עם'. הוכחנו שהכוח בידיים שלנו, קומו כולכם ותתחילו לנוע קדימה, לדחוף את החיילים, לחזק את המשפחות בעורף, את נשות המילואימניקים, את המשפחות השכולות, את משפחות החטופים, את המנהיגים שלנו – תנו להם כוחות לסיים את מה שהתחלנו".

"אין לנו ברירה אחרת. רק לקום מאבלנו ולדחוף עד לניצחון מוחץ שייתן לנו שקט, שלפחות יוסי ושאר הגיבורים לא נפלו לשווא" הבהיר הרשקוביץ. "לכל אחד יש תפקיד במלחמה הזו, גם אם הוא יושב בבית – לייצר חוסן עם הסובבים אותנו ולדבר מלחמה והכרעה. לדבר ניצחון מוחץ ולא חזרה לשקט המדומה, לכאוב את הנופלים בקרב אך להבין שהם נהרגו על הגנת הארץ במלחמת העצמאות השנייה שלנו. להרים את הראש לעם המושפל ולנקום את היום הארור בשביעי לאוקטובר".