מבזקים
סרוגים

גלנט: עתיד הכלכלה תלוי בניצחון חד על החמאס

בפגישה שהתקיימה בנוכחות שר הביטחון ונגיד בנק ישראל נידונה השפעת המלחמה על עתיד הכלכלה: "החוסן הביטחוני והחוסן הכלכלי שלובים זה בזה"

גלנט: עתיד הכלכלה תלוי בניצחון חד על החמאס
גלנט: עתיד הכלכלה תלוי בניצחון חד על החמאס צילום: גלנט וירון (צילום: צילום: אלעד מלכה)

היום ה-42 למלחמת חרבות ברזל, המלחמה משפיעה רבות גם על הצד הכלכלי שר הביטחון יואב גלנט, נפגש הבוקר (ו) עם נגיד בנק ישראל הפרופסור אמיר ירון. בפגישה, שהתקיימה בלשכת שר הביטחון בקריה השתתפו גורמי המקצוע במשרד הביטחון ובבנק ישראל. במהלך השיחה אמר שר גלנט לירון: "עתיד כלכלת ישראל תלוי בניצחון חד וברור על החמאס"

נגיד בנק ישראל סקר את תמונת המצב המאקרו כלכלית לאור השפעת המלחמה על המשק והצעדים שנקט בנק ישראל, ואת תמונת מצב תקציב המדינה. הנגיד הודה למערכת הביטחון על שיתוף הפעולה ההדוק בימי המלחמה והשגרה. שר הביטחון הביע את הערכתו בפני נגיד בנק ישראל על פועלו ותרומתו לחיזוק וביצור הכלכלה בימי השגרה ובימי המלחמה, וציין כי ההסתכלות הכלכלית היא נדבך חשוב ביותר שנלקח בחשבון בקבלת ההחלטות בזמן המלחמה.

גלנט: לא תהיה הפוגה הומניטרית בלי חזרת החטופים
גלנט: לא תהיה הפוגה הומניטרית בלי חזרת החטופיםצילום: גלנט: לא תהיה הפוגה הומניטרית בלי חזרת החטופים

שר הביטחון ונגיד בנק ישראל ציינו כי הם שותפים לגישה כי החוסן הביטחוני והחוסן הכלכלי שלובים זה בזה וכי ניצחון מובהק במלחמה הינו רכיב משמעותי לצמיחה הכלכלית של מדינת ישראל בעתיד. כמו כן, הסכימו שר הביטחון והנגיד כי קיימת חשיבות מרבית לפתיחת המשק ולחזרתו לרמת פעילות מקסימלית, כתלות בהתפתחויות הביטחונית והמלחמה.

 

יואב גלנט ישראל במלחמה נגיד בנק ישראל