במהלך פשיטה שביצעו לוחמים מצוות הקרב של חטיבת המילואים 551, בעקבות מידע מודיעיני, בביתו של מחבל חמאס שהיה חלק מחולייה של ארגון הטרור במרחב בית חאנון, אותרו מספר רקטות בתוך מיטה בחדר ילדים.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
במהלך אותה הפשיטה איתרו הלוחמים כמות אמל״ח משמעותית הכוללת טילים, מטענים ועשרות ק״ג של חומר נפץ. לאחר האיתור, אמצעי הלחימה הושמדו על ידי הכוח.
בנוסף, אגף המודיעין חושף הקלטת שיחה בין שני מחבלים מארגון הטרור הג׳יהאד האיסלאמי הפלסטיני, בהם מתארים המחבלים כיצד מועברים אמצעי לחימה בתוך עגלת תינוק.
כדי לצפות בסרטון זה, אנא הפעל JavaScript , ושקול לשדרג לדפדפן שתומך ב HTML5 video .
דובר צה"ל: מצאנו מחשבים המכילים חומרים על החטופים בשיפא
מוקדם יותר חשף דובר צה"ל לתקשורת הזרה, יונתן קונריקוס, בראיון לרשת BBC News כי הכוחות הישראלים מצאו בבית החולים שיפא מחשבים ניידים אשר הכילו תמונות של החטופים הישראלים. עוד אמר כי נמצאו כ-15 אקדחים וכלי נשק שונים.
"הדברים שמצאנו מוכיחים שחמאס משתמש בבתי החולים למטרות צבאיות" אמר קונריקוס. "מצאנו גם מחשבים שהכילו תמונות וסרטונים של החטופים אחרי שנלקחו לעזה, וציוד נוסף שיכול לתת לנו מידע על המצב הנוכחי – ובתקווה שגם מידע לגבי החטופים".
לדבריו, הממצאים בשיפא "מעידים על כך שחמאס היה פה בימים האחרונים. הם לא פה עכשיו כי הם ראו שאנחנו מגיעים, וככל הנראה אלה הדברים שהם היו צריכים להשאיר מאחור. אבל ההערכה שלנו היא שזה רק קצה הקרחון, ויש הרבה יותר".

מה דעתך בנושא?
2 תגובות
0 דיונים
זהבה
BBC?
02:10 17.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר
אני יהודיה
יש להם כל כך הרבה נשק שהם כבר לא יודעים היכן לשמור אותם.
18:28 16.11.2023שפה פוגענית
הסתה
דיבה
אחר