יומיים אחרי כיבוש בית המחוקקים הפלסטיני – הפרלמנט של חמאס בעזה. צה"ל פוצץ את הבניין.
לוחמי גדוד 13 מחטיבת גולני – הגדוד שחטף את המכה הקשה ביותר במתקפת הפתע של חמאס, הם שהסתערו על הבניין וכבשו אותו. התמונה שלהם עם דגלי ישראל ודגלי גולני בתוך בית המחוקקים הפלסטיני, הפכה לאחד הסמלים של המלחמה.

פיצוץ הפרלמנט הפלסטיני| צילום: פיצוץ בניין הפרלמנט הפלסטיני
בתוך כך, הבוקר פרסמנו בסרוגים תיעוד של לוחמים מניפים דגל ישראל באוניברסיטת אל קודס בשכונת רימאל היוקרתית במערב עזה. גם תמונה זו מכאיבה מאוד לפלסטינים שרואים את סמלי השלטון שלהם הולכים ונכבשים על ידי ישראל.
עוד באותו נושא
היסטורי: לוחמי גולני בפרלמנט חמאס בעזהחני אדרי

לפנות בוקר נכנס צה"ל לראשונה לבית החולים שיפא בעזה, והכניס לשם ציוד רפואי כשבמקביל הוא פושט על אגף בבית החולים שנחשד כמתחם טרור.
תגובות
טוב מאוד, לא להשאיר מהערבים זכר.
חמאס עשוי כולו קש וקרטון! איך הוא איים והפחיד את ישראל מה מצפה לה אם תתקוף! והנה - צה״ל תקף - וחמאס קרס כערימת קלפים! אין בעולם צבא עוצמתי, נחוש וחזק כמו צה״ל! איזו יכולת! איזה תיאום! איזו מקצועיות! איזה ציוד! איזו לכידות ואיזה חוסן! אדיר!
זה הדבר המכאיב ביותר. למנהיגי חמאס לפני חיסולם זה לפוצץ את בנין הפרלמנט אני מקוה שצהל יפוצץ גם את הבתים של המנהיגיםם
יפוצץ אותם בעצמם. את אנשי החמאס. לא להשאיר גר גרורה אחת מהסרטן הזה. עד האחרון זה נקרא לחסל . אם משאירים אפילו אחד זה כמו סרטן שמתפרץ שוב אחרי כימותרפיה.