כלת פרס ישראל גילה אלמגור שהייתה חברה בהנהלת ארגון "בצלם" מתנערת ממנו ומבהירה בעצמה: "כבר שנים שאינני חברה בבצלם".

באתר 'בצלם' ממשיכים להציגה גם היום כחברת הוועד הציבורי של הארגון.

ההבהרה של אלמגור באה בנוסף להבהרה שיצאה לפני כן על ידי נכדתה של אלמגור סופי כרמון שפרסמה "גילה, עובדתית אינה חברת מועצה בצלם כבר שנים רבות, לא משויכת למסרים שלו או לפעילות שלו". אלמגור בהודעתה אף כתבה "שהיא מזועזעת מההאשמות והעלילות נגד חיילי צה"ל".

"אינני משוייכת אליו בשום צורה, שלום אפשר לקיים רק עם פרטנר"

ההבהרות מטעם כלת פרס ישראל אלמגור ונכדתה באות בהמשך לפוסט של תנועת "אם תרצו" אשר קראו לה להתנער מן הארגון הקיצוני אשר שמה מעטר את אתר האינטרנט הרשמי. זאת לאחר שפרסמו האשמות קשות נגד חיילי צה"ל הפועלים בימים אלו בעזה נגד ארגון הטרור האכזרי והנאצי.

"ארגון אשר לא מפסיק להכפיש את חיילי צה"ל"

יו"ר תנועת "אם תרצו" מתן פלג אמר כי הוא מודה לגילה אלמגור על הבהרתה והתנערותה מארגון בצלם והוסיף: "ימים אלו מחייבים אותנו להניח את כל המחלוקות וכל המשקעים בצד במטרה לאחות את החברה הישראלית ולחזק אותה נגד הטרור. יחד עם זאת אי אפשר להתעלם מפועלו של ארגון אשר לא מפסיק להכפיש את חיילי צה"ל ואף מתפרנס מזה. לכן הביקורת שלנו על בצלם לא תיפסק גם בימים אלו."

גילה אנו מברכים על ההתנערות מארגון הדה לגיטימציה האנטי ציוני הבזוי הזה.