בגיל 85, הלך אתמול לעולמו הבמאי והמפיק הישראלי מנחם גולן ז"ל.

גולן בטבריה תחת השם גלובוס להורים יוצאי פולין, הוא השתתף בקרבות מלחמת העצמאות ולאחריהם יצא ללמוד קולנוע בלונדון. עם חזרתו לארץ, ביים הצגות תאטרון של אפרים קישון ויגאל מוסינזון ובשנות הששים אחרי השתלמות קולנוע, החל לביים ולהפיק סרטים ישראלים.

סרטו הראשון היה 'אלדורדו' עם חיים טופול וגילה אלמגור, עליו זכה בפרס כינור דוד. בהמשך הפיק וביים את 'סאלח שבתי' של אפרים קישון שהיה הסרט הישראלי הראשון שהיה מועמד לפרס האוסקר. להיטים נוספים הם הגרסה הקולנועית של  'קזבלן', 'מבצע יונתן' שגם הוא היה מועמד לפרס האוסקר ולגלובוס הזהב. בנוסף הפיק את וסדרת סרטי 'אסקימו לימון' של בועז דוידזון.

כץ וקרסו – סרטו של מנחם גולן

[[[https://www.youtube.com/watch?v=etdBnPKX1XE]]]

בסוף שנות השבעים יצא להוליווד שם ביים את סרטו ההוליוודי "מחץ הדלתא", בכיכובו של צ'אק נוריס, ולאחר מכן את 'מעבר לשיא' של סילבסטר סטלון. כוכבים נוספים שהתגלו על ידי גולן היו ז'אן-קלוד ואן דאם, ושרון סטון. אחריש שנים של הצלחה, המזל הפסיק להאיר לו פנים והוא נאלץ למכור את חברות ההפקה בחו"ל והגיע לארץ, בה הקים את אולפני ג.ג. ורשת בתי הקולנוע שלה.

זכה בפרס ישראל לקולנוע ובפרס אופיר (האוסקר הישראלי) למפעל חיים.

צפו בחיים שכאלה עם מנחם גולן כפי שהוקלט בשנת 96 אחדות בערוץ הראשון

[[[https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Ky7TXAJ46MY]]]